Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elen Demir onderzoekt vrouwenemancipatie anno 2021

Donderdag, 22.00 uur, NPO 2

Deel:

Presentator Elen Demir vraagt zich af wat anno 2021 haar maatschappelijke positie is. Heeft ze dankzij de vrouwenemancipatie dezelfde kansen als mannen? In Stand van Nederland: Generatie Next (WNL) op onderzoek uit. Ze ontmoet onder anderen topvrouw Neelie Kroes. 

De moeder van Elen Demir heeft haar verteld over de vrouwenemancipatie in de jaren zeventig. Ze zegt er ook nog bij dat haar dochter nu dezelfde rechten heeft als mannen. Maar is daarmee de strijd wel gestreden? Vrouwen verdienen nog steeds minder en worden nog steeds achtergesteld bij het bereiken van de gewenste maatschappelijke positie.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Elen Demir Stand van Nederland Generatie Next
Elen Demir spreekt in 'Stand van Nederland: Generatie Next' met vrouwen op de werkvloer. Credits: WNL.

Het kost vrouwen dus gewoon geld, maar kunnen ze daar zelf ook iets aan doen? In Stand van Nederland: Generatie Next ontmoet Elen Demir de vroegere Eurocommissaris Neelie Kroes. Maar de presentator spreekt ook met vrouwen op de werkvloer: moeder en dochter, die allebei machinist zijn bij de NS. Hoe geëmancipeerd is de maatschappij in hun ogen? 

Stand van Nederland: Generatie Next - Vrouweneconomie

Stand van Nederland: Generatie Next (WNL) is een economisch onderzoeksprogramma, dat wordt gemaakt door drie jonge televisiemakersmet belangstelling voor economie en geld. Elen Demir, Jill Bleiksloot en Raquel Schilder gaan op zoek naar opvallende ontwikkelingen op economisch terrein in Nederland. In de aflevering 'Vrouweneconomie' onderzoekt Elen Demir vanavond de positie van vrouwen in ons land.

Donderdag 13 mei, 22.00 uur, NPO 2

Beeld: WNL

Kijk 'Stand van Nederland: Generatie Next' hier terug

--:--