Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EO Beam organiseert grootste online jongerenavond

'Jongeren hebben behoefte om met elkaar door te praten'

Zondag 22 november organiseren EO Beam en Alpha Nederland de grootste Alpha Youth-avond van Nederland. Onder leiding van Tiemen Westerduin en Beam-redacteur Wilke Stuij gaan jongeren online met elkaar in gesprek over het thema van de Beam kerkdienst van die ochtend. Er is ruimte voor maximaal 500 jongeren die zich vanaf zondagmorgen kunnen aanmelden.

Deel:

Niet eerder werd er in Nederland een online avond georganiseerd voor zoveel christelijke jongeren.

Jongeren helpen en kerken ondersteunen

In de Beam kerkdienst van aankomende zondag spreekt Tiemen Westerduin over ‘de kerk’. Daarna wordt er iets nieuws gelanceerd: samen met Alpha Youth organiseert EO Beam diezelfde avond een online mogelijkheid tot napraten en ontmoeten via Zoom. Er is ruimte voor maximaal 500 jongeren, en dat maakt dit de allergrootste online Alpha Youth-avond aller tijden.

“We merken dat jongeren behoefte hebben om met elkaar door te praten over wat ze horen in de Beam kerkdienst," zegt Beam-hoofdredacteur Maarten Vermeulen. "Dat gebeurt tijdens de uitzending al in de live-chat, maar deze speciale Alpha Youth-avond biedt nog meer ruimte voor gesprek en ontmoeting. We willen christelijke jongeren helpen hun geloof vorm te geven, en kerken ondersteunen in hun jongerenwerk.”

Aanmelden voor de Beam-jongerenavond

Jongeren tussen de 13 en 25 jaar kunnen zich zondagochtend 22 november vanaf 10.00 uur aanmelden via de Beam-website. De Zoom-meeting start op zondagavond 22 november om 19.30 uur en zal ongeveer een uur duren. Spreker Tiemen Westerduin en Beam-redacteur Wilke zijn aanwezig om de jongeren welkom te heten. Na een korte introductie gaan de deelnemers in groepjes uiteen. In elk groepje zit een gespreksleider van Alpha-Youth. In deze kleine groepjes wordt doorgepraat over de Beam kerkdienst en wordt de avond ook afgesloten.

--:--