Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Film 'Rafaël' over onmogelijke liefde in vluchtelingencrisis

'Menselijkheid soms ver te zoeken'; vrijdag, 23.10 uur, NPO 3

Deel:

Aan de vooravond van de Internationale Dag van de Vluchteling zendt de EO de speelfilm Rafaël uit. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de liefde tussen de Nederlandse Kimmy en de Tunesische Nazir. Wanneer het echtpaar tijdens het begin van de Arabische Lente naar Nederland wil vluchten, krijgt Nazir onverwacht geen visum.

De film Rafaël een aangrijpend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde. De zwangere Kimmy (Melody Klaver) gaat terug naar Nederland, maar Nazir (Nabil Mallat) krijgt geen visum. Om alsnog in Nederland de geboorte van zijn zoon mee te maken, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. 

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voor Nazir is dit het begin van een heftige reis. Zodra hij in Lampedusa aan wal stapt, wordt hij opgesloten als illegale vluchteling. Zijn hoogzwangere vrouw Kimmy zet ondertussen alles op alles om hem veilig thuis te krijgen. “Een Nederlandse vrouw die zo graag haar man bij haar wil hebben tijdens de bevalling: ik kan het me zo goed voorstellen,” zegt Arnoud Bruinier, eindredacteur drama bij de EO. “Kimmy en Nazir komen terecht in een moeras van regels en maatregelen waarin de menselijkheid soms ver te zoeken is."

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Rafaël Melody Klaver Kimmy
In 'Rafaël' probeert Kimmy (Melody Klaver) haar man Nazir (Nabil Mallat) veilig thuis te krijgen.

"Rafaël laat van dichtbij zien dat het bij het ‘vluchtelingenprobleem’ in de kern altijd om mensen gaat,” legt Arnoud uit. De speelfilm over Kimmy en Nazir vertelt een waargebeurd verhaal dat in 2011 wereldnieuws werd. Christine Otten schreef er eerder al een boek over. 

Rafaël

Vrijdag 19 juni, 23.05 uur, NPO 3

Kijk de speelfilm 'Rafaël' hier terug

--:--