Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EO-kinderprogramma's genomineerd voor prestigieuze 'Gouden Roos'

'Hallo, ik heb kanker' en 'Oorlog-stories II' maken kans op Rose d'Or award

De EO-kinderprogramma's 'Hallo, ik heb kanker' en 'Oorlog-stories II' zijn genomineerd voor een bijzondere internationale prijs: een Rose d'Or award. Deze prijs is dé bekroning voor programma's die er op internationaal niveau uitspringen. Op maandag 28 november maakt de organisatie de winnaars bekend.

Deel:

Hallo, ik heb kanker

Hallo, ik heb kanker (Hi, I've got Cancer) is een van de zes finalisten in de categorie 'Children and Youth'. In het programma maak je kennis met vier tieners, die hun dagelijks leven met kanker vastleggen. Met een vlogcamera tonen Kelsie, Rose, Olivier en Marleen de mooie en minder mooie momenten van hun leven. 

De serie werd dit voorjaar uitgezonden op NPO Zapp. In oktober won Hallo, ik heb kanker de Televizier-Ster Jeugd. 

Het is niet voor het eerst dat we in de categorie 'Children and Youth' kans maken op de Gouden Roos. In 2017 wonnen we de Rose d'Or met het EO-programma 'Anti Pest Club'.

Oorlog-stories II

Oorlog-stories II (War Stories II) is een van de kanshebbers in de categorie 'Multiplatform Series'. Deze serie is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Ans Buursma-Backx. In Oorlog-stories vertelt de 13-jarige Antje hoe haar onbezorgde en sportieve tienerleven in de oorlog snel verandert. Dat haar vader Tunnis lid is van de NSB was in het begin van de oorlog niet meer dan een gegeven. Maar naarmate de oorlog vordert en  hun woonplaats bereikt, krijgt Antje steeds meer vragen. 

Oorlog-stories II is te zien via het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

'Hallo, ik heb kanker' wint Televizier-Ster Jeugd

Lees ook over:

'Hallo, ik heb kanker' wint Televizier-Ster Jeugd
--:--