Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EO verplaatst Nederland Zingt Dag naar 7 november

'De kern van het evenement blijft ongewijzigd: samen zingen!'

De Nederland Zingt Dag is in verband met de corona-pandemie verplaatst naar zaterdag 7 november 2020. Oorspronkelijk zou het evenement op 25 april plaatsvinden. De tickets die al zijn besteld, blijven geldig. Onder andere Dwight Dissels en Suzanne van der Velde werken aan de negentiende editie van het evenement mee.

Deel:

“Een Nederland Zingt Dag in het najaar is nieuw”, zegt Albert-Jan Schol namens de organisatie. “Maar de kern van het evenement blijft ongewijzigd: samen zingen! Dat gaan we doen rond het mooie thema ‘God van Licht’. We mogen weten dat God licht en hoop wil geven. Juist in deze vreemde tijd.”

Gezondheid is prioriteit

De veiligheid en gezondheid van bezoekers staan bij de Nederland Zingt Dag voorop. “Daarom houden we de ontwikkelingen de komende maanden nauwlettend in de gaten”, geeft Schol aan. “Vooralsnog verwachten we dat we op 7 november een fijne en bemoedigende dag kunnen organiseren, met alle bezoekers die er op 25 april ook bij zouden zijn.” 

Liederen van hoop en troost

Wie houdt van samen zingen, hoeft overigens niet te wachten tot 7 november. Op NPO 2 is elke zaterdagavond en zondagmorgen ruimte voor de mooiste liederen uit kerken door het hele land. Zo is er zondagmorgen om 11.35 uur een speciale aflevering van Nederland Zingt Dichtbij; boordevol liederen van hoop en troost. In deze uitzending gaat Jurjen ten Brinke op pad met Brigitte Makkinje van Serve The City Amsterdam. Samen zoeken ze naar hoopvolle initiatieven nu ons land in de greep is van corona.

--:--