Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Esmé Wiegman: 'Ziekte tast je aan in de zin van je bestaan'

Oud-CU-Kamerlid in 'Onderweg'; zaterdag, 22.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

Elsbeth Gruteke ontvangt zaterdag oud-Kamerlid Esmé Wiegman (ChristenUnie) in het radioprogramma Onderweg (EO). Wiegman vertelt onder meer over haar overstap van de politiek naar de zorg. Ook legt ze uit wat zingeving  en zorg in haar ogen met elkaar te maken hebben. 

Esmé Wiegman zat van 2007 tot 2012 in de kamer voor de ChristenUnie. En met succes, want door de Volkskrant werd ze een waar 'motiekanon' genoemd.  Toch maakt ze na vijf jaar de overstap van politiek naar zorg. Zo werkt ze onder andere voor de Landelijke Huisartsen Vereniging. Op dit moment is ze directeur van branchevereniging Valente en maakt zij zich sterk voor mensen in een kwetsbare positie.

Zingeving en zorg

Ondertussen studeert Esmé Wiegman ook nog theologie. In Onderweg legt ze uit zingeving en zorg met elkaar te maken hebben. Als mensen ziek worden, worden ze volgens Esmé ‘aangetast in de zin van hun bestaan’. Voor dit onderwerp is wat haar betreft nog veel te weinig aandacht. Elsbeth Gruteke is een uur lang met haar in gesprek over haar werk, haar geloof en haar leven. 

Onderweg: Esmé Wiegman

In het radioprogramma Onderweg spreekt Elsbeth Gruteke met inspirerende Nederlanders over hun levensweg, hun passie, hun geloof en hun twijfel. Vanavond is oud-Kamerlid Esmé Wiegman, momenteel directeur van brancheverenging Valente, bij haar te gast. De EO zendt het programma zaterdagavond uit op NPO Radio 5,, maar je kunt het ook via de site van Onderweg beluisteren. 

Zaterdag 12 september, 22.00 uur, NPO Radio 5 

--:--