Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eva’s boekendeelactie: maak een ander blij met jouw boek!

Wie doe jij een boek cadeau?

Velen van ons lezen heel wat af in deze coronatijd. Maar als het boek uit is, belandt het vaak nutteloos in de kast. Doe mee met Eva’s boekendeelactie en maak van jouw oude boek andermans cadeau! Bedenk wie jij blij kan maken met dat ene boek dat jou zo geraakt heeft.

Deel:

Een goed boek dat je de afgelopen weken met een blos op je wangen hebt dichtgeslagen. Die historische roman, dat prachtige bijbelstudieboek of die spannende thriller. Die ene roman waarover je niet uitgepraat raakt. Daar zou je een ander net zo blij mee willen maken als jijzelf.

Bij Eva hebben we, gekoppeld aan onze boekenclub Eva Leest, een nieuw initiatief: maak je vriendin, zus, moeder of buurvrouw blij met dat ene boek! Hoe meer Eva-lezeressen meedoen, hoe meer vrouwen door het hele land worden verrast door een lichtpuntje in hun dag. 

Hoe doe ik mee?

  • Kies een boek uit je boekenkast dat je vriendin/zus/moeder beslist zou moeten lezen
  • Verpak het boek in een mooi cadeaupapier
  • Download een van de labels (zie afbeelding hieronder), schrijf je persoonlijke berichtje en voeg het label bij het pakketje
  • Bezorg het boek door het bij iemand in de brievenbus te doen of leg het aan de stoep en bel aan
  • Houd je van extra verrassingseffect: ga voor anoniem! Eventueel kun je de persoon in kwestie laten raden van wie het boek afkomstig is, door middel van een paar cryptische vragen
  • Anderen inspireren? Maak een foto van je verpakte boek met label en deel ‘m op Eva’s Facebook-pagina, of op Insta met de hashtag #evaleest. 

Samen lezen is leuker

Ken je onze boekenclub Eva Leest al? Negen keer per jaar staat in onze eigen boekenclub een roman centraal. Rondom deze roman kun je gespreksvragen downloaden, een interview lezen met de schrijver/schrijfster en deelnemen aan extra activiteiten. In de maanden mei en juni hebben we gekozen voor de roman Koorden van liefde van Marianne Grandia. 

Misschien heb je juist wel dat boek gelezen in je kast staan. Dan is dit natuurlijk het perfecte cadeau voor iemand in je omgeving! Hierna kun je dan samen met elkaar in gesprek door middel van deze gespreksvragen. Samen lezen is leuker! 

Voeg dit label bij het boek dat je cadeau geeft

Benieuwd naar onze boekenclub? Ga naar Eva Leest.

Geschreven door

Marlies Medema

--:--