Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eveline Wu viert Chinees Nieuwjaar in 'Eveline's Asian Streetfood'

Dinsdag, 18.00 uur, 24Kitchen

Deel:

Veel Nederlanders hebben al gegeten in een van haar restaurants. Nu is Eveline Wu iedere werkdag te zien in Eveline’s Asian Streetfood op 24Kitchen. Samen met BN’ers als Rico Verhoeven, Humberto Tan, Ranomi Kromowidjojo en Theo Maassen laat ze zien hoe je in weinig tijd Aziatische streetfoodgerechten bereidt. Wat zet ze tijdens Chinees Nieuwjaar op tafel?

“In Aziatische landen kom je heel vaak voedselkraampjes tegen op straat, waar je snel even iets koopt voor je lunch of avondeten," vertelt Eveline Wu. "Dus afhankelijk van het moment van de dag haal je hier een broodje, pannenkoek of noedels. Maar je kunt deze gerechten ook makkelijk klaarmaken in je eigen keuken, zoals ik in Eveline's Asian Streetfood samen met mijn gasten laat zien.”

Chinese fondue

Op 1 februari staat Evelines uitzending op 24Kitchen in het teken van Chinees Nieuwjaar. De 24Kitchen-chef zal dan in de keuken staan met cabaretier Theo Maassen. Eveline Wu maakt samen met hem Shan Fen en after burnersaus. Ook laat ze deze keer in Eveline's Asian Streetfood zien wat je allemaal in een Chinese fondue kunt doen. 

Wie is Eveline Wu?

• 44 jaar
• Geboren in Qingtian (China)
• Verhuisde op haar 15e met haar ouders naar Nederland, werkte hier in het restaurant van haar vader
• Opende op 22-jarige leeftijd haar eerste eigen restaurant, heeft er inmiddels acht
• Won in 2016 op de World Championship Chinese Cuisine een gouden medaille met haar dessert
• Werd in 2017 gekozen tot etnische zakenvrouw van het jaar
• Presenteert Eveline's Asian Streetfood (iedere werkdag, 18.00 uur, 24Kitchen)

Welk rol spelen de BN’ers in 'Eveline's Asian Streetfood'?
“Veel mensen leiden een druk leven, omdat man en vrouw allebei werken. Zeker BN’ers hebben een bomvolle agenda. Terwijl ik gezellig met ze bijpraat, is in een mum van tijd het eten klaar. In een kwartier, soms zelfs sneller, kun je lekker en gezond koken. Fijn om te weten in deze hectische tijd!”

Wat wilde je als kind worden?
“Ik ben opgegroeid in een klein, afgelegen dorpje, waar ik als meisje weinig voorbeelden had. Ik wilde huisvrouw worden, zoals heel veel meisjes. Of dokter. Onze dokter was iemand met veel aanzien in de gemeenschap. Toen ik met mijn ouders naar Nederland verhuisde, bleek dat een geneeskundestudie wel heel lang zou duren en besloot ik chef-kok te worden, omdat ik van koken en lekker eten houd.”

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Eveline Wu Chinees Nieuwjaar Asian Street Food Theo Maassen
Op 1 februari vieren Eveline Wu en Theo Maassen Chinees Nieuwjaar in 'Eveline's Asian Kitchen'. Credits: Thomas Abrahams .

Wat was jouw laatste schietgebedje?
“Op spannende momenten kijk ik altijd even omhoog, naar de hemel, omdat ik geloof dat er ‘boven’ Iemand is die voor ons zorgt. Iedere cultuur mag daar in mijn ogen op zijn eigen manier invulling aan geven. Zo heb ik bij oplevingen van corona wel een schietgebedje gedaan, omdat ik hoop dat die narigheid snel voorbij is.”

Wat is het mooiste plekje op aarde?
“Ik heb een drukke werkweek en reis veel. Zodra ik thuiskom, voel ik me helemaal relaxt. Daar word ik herenigd met mijn kinderen en met mijn ouders, die – geheel volgens Chinese traditie – bij ons wonen. Dus ik hoef niet op reis naar een paradijs op een eiland ver van huis, want dat paradijs vind ik thuis.”

Op spannende momenten kijk ik omhoog, omdat ik geloof dat er Iemand voor ons zorgt

Wat doe je op je eerste dag als baas van Nederland?
“De inwoners van een prachtig, welvarend land als Nederland moeten zich veilig kunnen voelen. Daar ontbreekt het nu vaak aan. Daarom zou ik zorgen voor veel meer IC-bedden, zorgpersoneel uit het buitenland halen en extra politiemensen opleiden.”

Met welke eigenschap heeft God je royaal bedeeld?
“Mijn positieve levenshouding helpt me om het beste van veel situaties te maken. Dat probeer ik over te brengen aan mijn kinderen als ze voor een lastige toetsweek studeren. Of aan personeel in de horeca: ‘Volhouden, het wordt beter!’ Positief denken werkt aanstekelijk. Het is belangrijk om daarnaar te leven als je leidinggeeft aan 150 mensen.”

Eveline's Asian Streetfood: Chinees Nieuwjaar

In haar programma 'Eveline's Asian Streetfood' op 24Kitchen laat Eveline Wu zien hoe je de lekkerste Aziatische streetfood-maaltijden binnen 15 minuten op tafel zet. Daarbij krijgt ze één keer per week hulp van BN’ers als Rico Verhoeven, Humberto Tan en Ranomi Kromowidjojo. Voor Chinees Nieuwjaar op 1 februari maakt Eveline met cabaretier Theo Maassen Shan Fen, after burnersaus en laat ze zien wat je allemaal in een Chinese fondue kunt doen. 

Iedere werkdag, 18.00 uur, 24Kitchen

Beeld: Thomas Abrahams 

Geschreven door

Bart van Delen

--:--