Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Evert Kuijt op 82-jarige leeftijd overleden

Schrijver van kinderbijbels, romans, jeugd- en dagboeken

Kinderbijbelschrijver Evert Kuijt is zaterdag 29 mei 2021 op 82-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Giessen. Hij werd vooral bekend vanwege zijn Kleuter- en Kinderbijbel.

Deel:

Evert Kuijt schreef diverse romans, jeugd- en dagboeken, maar werd vooral bekend door zijn Kleuterbijbel en Kinderbijbel. Die schreef hij vanuit zijn verlangen kleine kinderen vertrouwd te maken met het Woord van God en hun weg tot Christus te wijzen. Beide kinderbijbels zijn ook in verschillende talen vertaald.

Digitale Bijbelverhalen

Eind vorig jaar verschenen van Kuijt nog digitale Bijbelverhalen voor tieners vanaf 15 jaar: 165 geschiedenissen uit het Oude Testament en 145 uit het Nieuwe testament. In een interview met het Nederlands Dagblad zei hij dat hij het bemoedigend vond dat jongeren om hem heen behoefte hadden aan verdieping. Maar, zo zei hij, jongeren weten niet hoe ze dat moeten aanpakken. Volgens Kuijt moeten we daarom terug naar deze Bijbelverhalen.

Keuze voor Jezus Christus

Evert Kuijt was de zoon van Piet Kuijt, de grondlegger van pabo De Driestar in Gouda. Zelf ging hij ook in het onderwijs. Hij werd onder meer hoofd van de Ds. Joh. Groenewegenschool in Werkendam. Hij groeide op binnen de Gereformeerde Gemeenten en werd in 1985 hervormd. Vorige maand verscheen er nog een groot interview in het Nederlands Dagblad waarin hij vertelde over die periode. Hij zei: “Ik heb de keuze voor Jezus Christus mogen maken, al is het moeilijk om daar vanuit mijzelf het precieze bewijs voor te leveren, ik mag het wel zo ervaren.”

Gods eer

Samen met zijn vrouw kreeg Kuijt zeven kinderen. Over zijn levenswerk zei hij: “Over twintig jaar worden mijn boeken niet meer gelezen. Het is als schrijver opgaan, blinken en verzinken, maar dat is niet erg. Als het goed is, gaat ook het schrijven van christelijke boeken en verhalen om Gods eer en niet die van de auteur.”

Tekst: Tamara Brandemann
Beeld: Dick Vos

--:--