Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Extra lange jubileumuitzending van 'De Muzikale Fruitmand'

Tussen 20.00 uur en 21:00 uur ook live op YouTube

Op zondag 30 mei is er een extra lange uitzending van 'De Muzikale Fruitmand' van 18:00 – 22:00 uur op NPO Radio 5. Tjitske Volkerink presenteert deze uitzending samen met Gerja Wolf.

Deel:

In de afgelopen vijftig jaar werden duizenden christelijke verzoeknummer gedraaid voor verjaardagen, jubilea of speciaal voor iemand die een steuntje in de rug kon gebruiken. De Muzikale Fruitmand is bijna even oud als de EO, die in 1967 werd opgericht. Het is één van de langstlopende programma's op de Nederlandse radio.

Feestelijke jubileumuitzending

Reden genoeg voor een feestelijke jubileumuitzending op 30 mei. Remco Hakkert levert bijdrages vanuit het land waar hij vaste luisteraars opzoekt. Zo gaat hij langs bij een 100-jarige luisteraar die maandelijks brieven schrijft aan de redactie waarin ze altijd een psalm aanvraagt voor familie of vrienden. Ook zullen Lucas Kramer en Joke Buis live enkele liederen zingen. Tussen 20.00 – 21.00 uur is de uitzending live te volgen op het YouTube kanaal van de EO.  

Liefde

EO-presentator Tjitske Volkerink: “De kracht van de ‘Fruitmand’ is de onderlinge liefde voor elkaar. Het is écht een programma voor en door de luisteraars. Zij maken het programma met hun verhalen en verzoeken. Het enige wat wij doen, is dat goed begeleiden. En dat al vijftig jaar lang.”  

Jubileumuitzending 'De Muzikale Fruitmand'

Zondag 30 mei, 18:00 – 22:00 uur op NPO Radio 5. Tussen 20:00 uur en 21:00 uur ook live te zien op YouTube.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--