Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Extra uitzendingen Nederland Zingt Dichtbij: Help mee!

‘De impact van deze programma’s is hoog’

Dat programma’s in de zomerperiode worden herhaald, is natuurlijk heel normaal. Onlangs zijn ook de herhalingen van het programma Nederland Zingt Dichtbij weer begonnen. Omdat ze per jaar slechts 32 nieuwe uitzendingen van dit programma kunnen maken, gaat de periode van herhalingen maandenlang duren. Om extra uitzendingen te kunnen produceren is Nederland Zingt een actie gestart.

Deel:

"De belangrijkste reden om een actie op te zetten is dat we mensen een mooie invulling van de zondagochtend willen bieden," vertelt presentator Jurjen ten Brinke. "Juist in deze tijd. Veel mensen kunnen namelijk niet naar de kerk. Ook deze zomer, wanneer we waarschijnlijk weer met honderd man in de kerk kunnen zitten, is het nog behoorlijk beperkt wie wel en niet naar de kerk kan. Dan willen wij nieuwe uitzendingen van Nederland Zingt Dichtbij aanbieden op televisie, zodat iedereen op de zondagochtend wat van God mag ervaren."

En wat als we deze zomervakantie allemaal op reis gaan? Juist in deze zomerperiode hoopt Jurjen met Nederland Zingt Dichtbij veel mensen te bereiken. "Heel veel mensen blijven dit jaar in Nederland als ze op vakantie gaan. Normaal gesproken zouden ze misschien een kerk in de buurt van de camping of het vakantiepark bezoeken, maar dat gaat in deze tijd niet zo gemakkelijk. Ik hoop dat ook die mensen de televisie of laptop aan zullen zetten en naar Nederland Zingt Dichtbij gaan kijken."

csm_Nederland_Zingt_Dichtbij_Moerwijk_corona_cb70d0ca30

"Dat Nederland Zingt wordt gekeken in verpleegtehuizen is natuurlijk wel bekend," vervolgt Jurjen. "Veel oudere mensen genieten van het programma en zingen graag mee met de bekende liederen. Nederland Zingt Dichtbij gaat verder dan dat. Ik krijg elke week reacties op het programma. Dit gebeurt per mail of sociale media, maar er worden ook brieven voor mij naar de EO gestuurd. Dit komt doordat de doelgroep van Nederland Zingt Dichtbij enorm breed is. Ik krijg reacties van mensen uit mijn kerk, maar bijvoorbeeld ook van mensen die in de gevangenis zitten, die kerkloos zijn geraakt of die in deze onzekere tijd teruggrijpen op hun christelijke opvoeding."

Er zijn twee manieren waarop je een financiële bijdrage kan leveren aan de nieuwe afleveringen van Nederland Zingt Dichtbij. Je kan een maandelijkse donatie geven als Vriend van Nederland Zingt, maar je kan het programma ook eenmalig steunen. Jurjen: "Alle bijdrages gaan rechtstreeks naar de extra uitzendingen van Nederland Zingt Dichtbij. Stel dat de 10.000 bezoekers die normaal gesproken naar de Nederland Zingt Dag komen nu allemaal hun steentje door een tientje of meer over te maken voor deze actie, dan kunnen we heel wat extra afleveringen maken en hoeven we veel minder herhalingen in te zetten."

"Je kan televisieprogramma’s beoordelen op kijkcijfers, maar ook op impact," besluit Jurjen. "En de impact van Nederland Zingt Dichtbij is hoog. Mensen kunnen iets met dit programma in hun leven; het draagt bij aan hun geloof. Mede daarom is het zo belangrijk dat we in de zomerperiode nieuwe uitzendingen kunnen blijven aanbieden."

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--