Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Fijne films voor de decembermaand

Zorg jij voor chocolademelk? Zorgen wij voor de tips!

Het jaar 2020 kan wel wat positiviteit gebruiken. Met het volgende rijtje films kan er gezwijmeld, gelachen en gehuild worden, maar ze hebben een ding gemeen: ze hebben allemaal een hoog 'feel-good gehalte'.

Deel:

Midnight at the magnolia

Film tips december 2020

Maggie’s beste vriend is Jack. Deden ze vroeger nog alsof ze samen een radioshow runde, nu is hun fantasie werkelijkheid geworden en presenteren ze hun eigen radioshow. Als de twee vrienden de kans krijgen om hun radioprogramma nationaal te laten gaan, besluiten ze ervoor te gaan. Een obstakel: ze moeten net alsof doen dat ze een relatie met elkaar hebben. Geen probleem, alles voor de goede cijfers en het nastreven van hun droom, toch? Bij Maggie komt steeds meer oud zeer naar boven en begint te twijfelen aan hun vriendschap.

Waarom zien? Als je op zoek bent naar kerstkriebels dan is dit de film voor jou. De kerstsfeer zit er in deze film goed in met alle kerstversieringen, sneeuw en romantiek.

Te bekijken op Netflix.

The Polar Express

Film tips december 2020

Deze hartverwarmende familiefilm is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek, geschreven door Chris van Allsburg. De getalenteerde man die onder andere de Narnia boeken illustreerde. The Polar Express gaat over een jongetje dat zijn geloof in Kerstmis verloren is. Tot hij ’s avonds wakker wordt van een gigantische trein. Een conducteur met een opvallende snor (ingesproken door Tom Hanks) nodigt hem uit voor een reis die zijn geloof voor altijd zou veranderen.

Waarom zien? Met zinnen als: ‘Seeing is believing, but sometimes the most real things in the world are the things we can’t see,’ een wonderlijke kerstfilm voor jong en oud.

The Polar Express is onder andere te bekijken op Netflix.

Christmas comes home

Film tips december 2020

Daniel is een weduwnaar en vader van een zoon en dochter. Zijn zoon moet na een ongeluk een intens programma volgen wil hij beter worden. Rodney, een jongeman die hij in huis nam en hem opvoedde als zijn eigen zoon, is een succesvol schrijver geworden. Hij nodigt het gezin uit om naar San Francisco te komen en te betalen voor medische zorg. Daar ontmoet Daniel de mooie Briony, een specialist in revalidatie. Hij valt voor haar, maar zijn dochter heeft moeite met deze nieuwe vrouw in het leven van haar en haar vader. De relaties onderling komen onder spanning te staan. Is de liefde sterk genoeg, en kan Daniels zoon ooit weer lopen?

Waarom zien? Deze film voldoet aan alle eisen van een kerstfilm: liefdesperikelen, emoties, kerstlichtjes en familie.

Christmas comes home is te bekijken op New Faith Network.

Christmas Made To Order

Film tips december 2020

Steven heeft het superdruk met zijn werk als architect. Als zijn familie besluit om bij hem Kerst te vieren ziet hij dat in eerste instantie dan ook niet ziten. Hij is bekend met hun hoge verwachtingen rondom Kerst en is bang dat hij ze zal teleurstellen. Maar dan botst hij tegen zijn oplossing op: Gretchen die huizen in kerstsfeer brengt. Handig, maar ze blijkt ook nog eens heel leuk te zijn.

Waarom zien? Met Kerst kun je geen genoeg zoetigheid krijgen toch? Deze film is een fijne afwisseling op de kerstkransjes. Realistisch verhaal? Nope. Wel heerlijk feel-good!

Te zien op Netflix.

Christmas Child

Christmas_child

Terwijl kerst steeds dichterbij komt neemt Jack afstand van de feestdagen, zijn werk en uiteindelijk ook van zijn vrouw. Zijn laatste opdracht als journalist brengt hem naar Dallas, maar hij vertrekt vanwege een mysterieuze foto al snel naar Texas. Hier wordt hij in een ingewikkeld geheim gezogen over zijn verleden... Een prachtig kerstverhaal wat is geschreven door Max Lucado. Eén van de hoofdrollen wordt gespeeld door de bekende gospel artiest Steven Curtis Chapman. 

Waarom zien? Max Lucado, need we say more?

Te zien op New Faith Network.

Angela’s christmas

Films tip voor december 2020

Als de zesjarige Angela met haar moeder naar de kerk gaat ziet ze dat kindje Jezus in een kribbe ligt. Veel te koud voor een baby. Ze besluit het kindje in het geheim mee te nemen en op te warmen. Als in de kerk opgemerkt wordt dat baby Jezus vermist wordt, ontstaat er paniek, wie durft het om uit de kerk te stelen?

Waarom zien? Dit is een lief verhaal van slechts dertig minuten, maar met een diepgaande kerstboodschap. Geschikt om met jong en oud te kijken tijdens de feestdagen.

Angela's Christmas is te zien op Netflix.

Last christmas

32624_116801_ps_sd-high

De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate (Emilia Clarke) is niet tevreden over haar leven. Niet alleen vanwege de zware periode die ze heeft doorstaan, maar ook door het irritante gerinkel van de belletjes aan haar schoenen - zij werkt namelijk als elf in een kerstwinkel die het hele jaar door open is. Tom (Henry Golding) lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven binnen komt lopen en hij door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen lijkt te breken. Terwijl Londen zich klaarmaakt voor de mooiste tijd van het jaar, lijkt niks goed te gaan voor deze twee, maar soms moet je gewoon naar je hart luisteren... en een beetje ‘faith’ hebben.

Waarom zien? Last Christmas lijkt een standaard romantisch verhaal, maar heeft een onverwacht plot.

Te zien op Prime.

Miracle Maker

Film tips december 2020

De inwoners van het kleine stadje Woodhaven hebben het zwaar. Weinig werk zorgt voor weinig eten. De liefde lijkt vaak ver te zoeken. Een kerstwonder zou meer dan welkom zijn. Als ze horen dat er een wonderverichter hun kant opkomt zijn ze verheugd. Maar als Thomas Keating arriveert zijn ze teleurgesteld. Hij is helemaal niet zoals ze verwacht hadden. Is hun toekomst hopeloos, of zijn wonderen de wereld nog niet uit?

Waarom zien? Word je altijd blij van series die jou doen denken aan het Kleine huis op de prairie? Dan zul je zeker ook genieten van dit verhaal.

Te zien op New Faith Network.

Lees ook: Zeven prachtige (kerst)boeken voor de decembermaand

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--