Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Film 'My Maysoon': verdwenen op de Middellandse Zee

Visie geeft 20 toegangskaarten weg voor de filmpremière

Op zaterdag 1 april vindt in Den Haag de filmpremière plaats van de film 'My Maysoon'. 'Visie' mag 20 vrijkaartjes weggeven voor deze première. 'My Maysoon' is een verhaal over de hoop en twijfel van een Syrisch gezin dat in 2014 hun jongste dochter verloor op de Middellandse Zee.

Deel:

Op 24 augustus 2014 verdween de 20-jarige Maysoon Karbijha op de Middellandse Zee. Ze was op weg van Syrië naar Europa toen haar boot omsloeg. Van de 712 opvarenden werden er 488 vrijwel direct gered, 24 drenkelingen werden later uit het water gehaald door de Italiaanse marine en circa 170 opvarenden worden sindsdien vermist. Maysoon is één van hen.

Filmmaker Batoul Karbijha gebruikte het maakproces van deze film over haar verdwenen zus als middel om erachter te komen wat er in 2014 precies is gebeurd. Daarnaast was het maken van deze film een manier om met het verlies van Maysoon om te gaan. Voor Batoul zelf, voor haar familie en voor alle families die geliefden hebben verloren op weg naar een veiligere toekomst.

Batouls zoektocht zet haar op een spoor dat van Sicilië via Tunesië leidt naar Libië, en confronteert haar met begraafplaatsen vol vermiste migranten, in een labyrint van onwetendheid, onverschilligheid en machteloosheid. De zoektocht leidt ook tot een confrontatie met de familie van Batoul en Maysoon. Zij kunnen al jaren niet meer over het gemis van Maysoon praten en weigeren te accepteren dat ze er misschien niet meer is. Batoul hoopt dat de zoektocht het mogelijk maakt om met haar familie over Maysoon te praten. Een intiem proces waarin we zien dat verlies, pijn en hoop elkaar afwisselen.

Win vrijkaarten voor deze indrukwekkende film:

Visie mag 20 vrijkaarten weggeven voor deze film. 
Waar:          Filmhuis Den Haag
Wanneer:  Zaterdag 1 april, inloop 11.45 uur, aanvang 12.00 uur

Stuur een mail naar Visie@eo.nl met je naam, en of je 1 of 2 tickets wilt ontvangen.
Als je gewonnen hebt, ontvang je uiterlijk vrijdag 17 maart meer informatie over het programma en de tickets. Mailen kan tot en met donderdag 16 maart.

MY MAYSOON is een productie van DOXY Films in coproductie met EOdocs, mede tot stand gekomen met steun van CoBO.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--