Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Film over het leven van Jezus in 1500 talen uitgebracht

Meer dan 200 miljoen mensen tot geloof gekomen door film ‘Jesus’

Naast 1499 andere talen is de bekende film 'Jesus' nu ook beschikbaar in het Daasanach. De film wordt wereldwijd gebruikt als evangelisatiemateriaal. Met succes, want nadat de film voor het eerst vertoond werd aan de stam, gaven ongeveer 80 mensen aan meer van Hem te willen weten.

Deel:

De Daasanach zijn een nomadische stam van ongeveer 85.000 mensen en leven in Ethiopië, Kenia en Zuid-Soedan. Momenteel is alleen het Nieuwe Testament in hun taal beschikbaar, maar slechts weinigen kunnen lezen. Daarom gebruikt de organisatie Jesus Film Project deze verfilming van het leven van Jezus om de bevolking te bereiken. Meer dan 600 mensen kwamen af op de vertoning van de film in een Ethiopisch dorp eind 2017, meldt Faithwire.

Jesus

De film Jesus is een docudrama over het leven van Christus zoals dat in het evangelie van Lucas beschreven staat. Hoewel de film al in 1979 gemaakt is, wordt Jesus nog steeds in nieuwe talen uitgebracht. De versie in het Daasenach is de 1500e taal. Geschat wordt dat meer dan 200 miljoen mensen dankzij deze film Christus hebben leren kennen.

Mission 865

Sinds een aantal jaar is Jesus Film Project bezig met het initiatief Mission 865. Na inventarisatie in 2010 bleken dat er op dat moment nog 865 talen zijn die door meer dan 50.000 mensen wordt gesproken, maar waarvan nog geen versie van Jesus in de eigen taal is. Mission 865 heeft als doel om al deze taalversies te maken om zo het Evangelie te brengen.

Via Youtube is de Nederlands gesproken versie van Jesus  te bekijken.  

Beeld: screenshot uit Jesus

--:--