Ga naar submenu Ga naar zoekveld

9 romantische films voor zwijmelende zomeravonden

Zomers drankje erbij, een bak met popcorn op schoot en relax!

Ook in de zomer kan het heerlijk zijn om je terug te trekken en weg te dromen bij een fijne film. Als het 's avonds op de slaapkamer nog veel te warm is na een hete dag, als het weer juist tegenvalt, of gewoon omdat je zin hebt om weg te dromen. Zomers drankje erbij, een bak met popcorn op schoot en relax.

Deel:

From the heart

From_the_heart

Ooit was Kathy Yoder een Amish-meisje, maar die tijd ligt achter haar. Ze is succesvol schrijfster van reisgidsen en heeft een leuke vriend. Maar dan overlijdt haar vader. Kathy keert terug naar de plek waar zij opgroeide, én haar eerste liefde: Isaac. Besluit ze om te blijven of gaat ze terug naar haar leven als reizende schrijver?
Deze film is te bekijken op New Faith Network.

The Age of Adaline

The_age_of_adaline

Door een ongeluk in 1908 wordt Adaline (Blake Lively) niet ouder dan 29 jaar. Ze houdt dit geheim voor de mensen om zich heen, en ziet haar dierbaren ouder worden. Acht decennia na het ongeluk ontmoet ze Ellis (de Nederlandse Michiel Huisman) en hoopt ze eindelijk gelukkig te worden. Maar dan lijkt haar geheim uit te komen en slaat ze op de vlucht.
Te bekijken op Netflix

Falling Inn love

Falling_Love

Het zit carrièrevrouw Gabriela niet mee. Tot ze een oude herberg in Nieuw-Zeeland wint. Ze besluit haar stadse leven achter zich te laten, en deze nieuwe kans aan te pakken. Maar de herberg ziet er in echt iets minder goed uit dan op de foto’s. Gelukkig is er een knappe aannemer die haar helpt om van deze bouwval een thuis te maken.
Te bekijken op Netflix

Until Forever

Until Forever

Vanaf het eerste moment dat Michael en Michelle elkaar zien, zijn ze tot over hun oren verliefd op elkaar. Al gauw dromen ze samen over hun gezamenlijke toekomstplannen. Maar dan wordt bij Michael een zeldzame vorm van kanker geconstateerd, waardoor hun geloof én hun liefde op de proef wordt gesteld. Until Forever is gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.
Bekijk deze film op New Faith Network.

Life as we know it

life as we know it

Holly en Eric tolereren elkaar vanwege hun gezamenlijke beste vrienden, maar dat is ook de enige reden waarom de twee contact hebben met elkaar. Holly lijkt het ergste naar boven te brengen bij Eric, en andersom. Maar als ze er iets heel verdrietigs gebeurt en Holly en Eric voogd worden van de baby van hun vrienden moeten ze de strijdbijl begraven en samenwerken.

Te bekijken op Netflix

Me before you

Me before you

Dramafilm Me before you is de boekverfilming van de gelijknamige roman van Jojo Moyes. Louisa Clark kan wel een baan gebruiken en dus staat ze open voor iets nieuws: zorgen voor de welgestelde Will Traynor die door een ongeluk verlamd is geraakt, en daarbij ook zijn levenslust verloor. De kleurrijke Louisa is ervan overtuigd dat ze Will weer levenszin kan geven, maar Will voert ondertussen zijn eigen innerlijke strijd.
Te zien op Netflix

The Guernsey Literary Society

The_Guernsey_club

Juliet Ashton (Lily James) is een schrijfster tijdens de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens het promoten van haar nieuwste boek ontvangt ze een brief van ene Dawsey Adams (de Nederlandse Michiel Huisman). In zijn brief vraagt hij haar naar een specifiek boek voor zijn boekenclub ‘De Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society’. Er ontstaat een gesprek en Juliet besluit om de boekenclub te bezoeken om over deze bijzondere groep mensen te schrijven.
Te bekijken op Netflix

Little women

Little_women

Onlangs werd deze klassieker verfilmd, maar in 1994 was het Winona Ryder die schitterde in het verhaal over vier zussen en hun moeder die hun mannetje staan terwijl hun vader meevecht tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Dit verhaal gaat vooral over de kracht van familie, en de kracht van vrouwen. Toch zul je in deze film ook een vleugje romantiek vinden. Bovendien zijn de sneeuwscènes lekker verkoelend tijdens hete zomerdagen.
Te bekijken op Netflix

Lees ook: In dit artikel vind je vijf films over bijzondere ervaringen met de hemel.

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--