Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Floortje blijft hier' in een land dat tot stilstand is gekomen

'Verhalen tonen veerkracht'; donderdag, 21.30 uur, NPO 1

Deel:

Veel mensen zijn door corona angstig en eenzamer dan ooit. Daarom gaat Floortje Dessing in haar nieuwe reeks Floortje blijft hier (BNNVARA) op zoek naar inspirende verhalen over veerkracht en zelfredzaamheid. Volgens de presentator kunnen we veel meer dan we zelfs soms denken. 

Waar we kortgeleden nog in sneltreinvaart leefden, is het land nu tot stilstand gekomen. Steeds meer grenzen gaan dicht en de straten zijn leeg. Behalve de hulpverleners en andere mensen in vitale beroepen die keihard aan het werk zijn, zitten we thuis, afgezonderd van vrienden en familie. 

'Optimisme en inspiratie ondanks corona'

Het leek Floortje mooi om in juist in deze barre tijden, waarin veel mensen bang en eenzaam zijn, een boodschap van optimimisme en inspiratie te vertellen. Daarom gaat ze in Floortje blijft hier op zoek naar inspirerende verhalen over veerkracht en zelfredzaamheid. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Floortje blijft hier corona
Lege straten geven ons land een sombere aanblik, maar Floortje Dessing legt zich daar niet bij neer. Credits: BNNVARA en Shutterstock.

Welke kwaliteiten, die nodig zijn om deze crisis te lijf te gaan, kunnen we in onszelf vinden? Hebben we die van nature nog in ons? Floortje wil in haar nieuwe programma Floortje blijft hier antwoorden vinden op deze vragen, omdat ze ervan overtuigd is dat we veel meer kunnen dan we soms zelf denken. Juist nu veel mensen bang en eenzaam zijn, wil ze dat laten zien.

Floortje blijft hier

Vanaf 2 april, iedere donderdag, 21.30 uur, NPO 1

Beeld: BNNVARA en Shutterstock

--:--