Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Floyd McClung op 75-jarige leeftijd overleden

Internationaal directeur 'Jeugd met een Opdracht' (YWAM)

Schrijver, internationaal spreker en zendeling Floyd Lee McClung jr. is op 29 mei 2021 overleden (75). McClung was jarenlang een van de toonaangevende leiders van de zendingsorganisatie 'Jeugd met een Opdracht'.

Deel:

McClung stierf op zaterdag 29 mei 2021 in Kaapstad, Zuid-Afrika na een langdurig ziekbed. In februari 2016 werd hij getroffen door een ernstige bacteriële infectie en een herseninfarct. McClung schreef 18 boeken, waaronder de internationale bestseller Het Vaderhart van God. McClung sprak en doceerde op meer dan 100 universiteitscampussen, reisde naar meer dan 190 landen en werkte mee aan tientallen tv-optredens. In 1985 was hij een van de sprekers op de EO-Jongerendag.

Jeugd met een Opdracht

McClung ging in de beginjaren van Jeugd met een Opdracht (Youth With a Mission) op zendingsreis. Tijdens een voorjaarsvakantie in 1965 in Las Vegas, ontmoette hij zijn vrouw Sally. Ze verloofden zich in 1966 in Jamaica. Ze trouwden het jaar daarop en vierden hun huwelijksreis door een zendingsreis naar het Caribisch gebied te leiden.

Nederland

In 1973 verhuisden ze naar Nederland waar ze leiding gaven aan het werk van De Ark. Twee woonboten achter het Centraal Station van Amsterdam die dienden als een opvangcentrum voor hippies en drugsverslaafden. Daarna werkten Floyd en zijn vrouw Sally jarenlang op de Wallen in Amsterdam. In totaal werkte McClung 35 jaar bij Jeugd met een Opdracht, waarvan 18 jaar in Nederland en bijna acht jaar als internationaal directeur.

Zijn vrouw Sally schrijft: "Mijn lieve reus Floyd is op zaterdag 29 mei 2021 om 01:15 uur naar zijn geliefde Jezus gegaan. Hoewel ik wist dat dit elk moment kon gebeuren, kwam het toch als een emotionele schok. Ik zal hem de rest van mijn leven missen. Floyd was de liefde van mijn leven. Ik ben blij dat hij niet langer hoeft te lijden. Ik zal hem ooit weer zien!"

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--