Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Fouad vertelt in 'Getekend' over jeugd met gewelddadige vader

Woensdag, 21.10 uur, NPO 2

Deel:

Gaan verdriet en woede samen met hoop en levenskracht? Botsende emoties strijden om voorrang in het programma Getekend – sporen van kindermishandeling (EO) van oud-presentator Gijs Wanders. Kunstenaar Herman van Hoogdalem tekent de slachtoffers, terwijl ze vertellen over hun kinderjaren. Vandaag blikt Fouad terug op zijn jeugd. 

Fouad groeide op met een gewelddadige vader. Zijn moeder werd door hem zelfs tegen de grond geslagen. De toen 5-jarige Fouad sprong ertussen om zijn moeder te helpen. Zijn vader was zo boos dat hij de vogelkooi van zijn zoontje pakte en de vogels door het raam liet ontsnappen, terwijl het buiten vroor. Zo raakte Fouad zijn geliefde vogeltjes kwijt. 

Lees ook: Herman van Hoogdalem over EO-programma 'Getekend'
Lees ook: Herman van Hoogdalem over EO-programma 'Getekend'

Fouad is door deze ervaring getekend, maar heeft zich staande weten te houden. Om er niet aan kapot te gaan, deelt hij nu voor het eerst zijn verhaal. Kunstenaar Herman van Hoogdalem maakt in deze aflevering van Getekend een portret van Fouad.

Getekend - sporen van kindermishandeling: Fouad

In de serie Getekend maken de slachtoffers duidelijk hoe ingrijpend de gevolgen van kindermishandeling zijn. De verhalen zetten aan tot gesprek over een urgent, maar ook heikel onderwerp. Vanavond vertelt Fouad zijn verhaal, terwijl Herman van Hoogdalem hem portretteert. 

Woensdag 2 december, 21.10 uur, NPO 2

Kijk 'Getekend' hier terug

--:--