Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Francis van Broekhuizen: 'Mysterie maakt geloof zo mooi'

Adieu God?, maandag 23.35 uur, NPO 2

Deel:

Als operazangeres Francis van Broekhuizen in een katholieke kerk komt, voelt ze zich er meteen thuis. Die positieve associatie is in haar jeugd ontstaan, toen ze van haar zevende tot haar vijftiende drie keer per week de mis diende bij een naburig klooster. In Adieu God? (EO) vertelt ze aan Tijs van den Brink waarom ze geloven als een zoektocht ziet. 

Francis van Broekhuizen blikt in het programma terug op haar jeugd. Ze vond het zo gezellig bij de nonnen, dat ze als puber zelfs bij hen wilde gaan wonen. Maar de moeder-overste van het klooster adviseerde Francis om eerst iets van de wereld te gaan zien. Daar vond Francis haar echte roeping: zingen. Nu speelt ze zelf de rol van moeder-overste in haar lievelingsmusical The Sound of Music en heeft het gevoel dat dat geen toeval kan zijn. 

Lees ook: Francis van Broekhuizen: 'Zonder zingen vind ik er niks aan'
Lees ook: Francis van Broekhuizen: 'Zonder zingen vind ik er niks aan'

Het geloof van Francis is in de loop der tijd steeds persoonlijker geworden. Ook is ze meer gaan twijfelen. Toch wil ze niet van het geloof af, want ze ziet geloven als een zoektocht en een mysterie: iets wat je niet precies kan duiden. En dat maakt het in haar ogen nou juist zo mooi.

Adieu God? - Francis van Broekhuizen

Tijs van den Brink gaat in Adieu God? met bekende Nederlanders in gesprek over God, geloof en geloofsgemeenschap. De gasten zijn in hun persoonlijk leven met religie in aanraking gekomen, meestal in hun opvoeding. Hoe kijken ze nu tegen God, geloof en kerk aan? In deze aflevering is operazangeres Francis van Broekhuizen te gast.

Maandag 15 november, 23.25 uur, NPO 2

Kijk 'Adieu God?' hier terug

--:--