Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Franse ex-moslim doet scherpe oproep na aanslagen Frankrijk

‘Accepteer de gebruikelijke reacties niet!’

Deel:

De Franse ex-moslim en evangelische voorganger Saïd Oujibou waarschuwt op Facebook om geen genoegen te nemen met de gebruikelijke reactie die na een aanslag door moslimfundamentalisten op gang komt. Dat leidt volgens hem uiteindelijk tot de ondergang van Frankrijk. Hij stelt een andere reactie voor.

‘Keer op keer slaat de horror toe in Nice,” schrijft Oujibou op zijn Facebook account. “Het zou niet geaccepteerd worden wanneer een christen drie moslims in een moskee zou onthoofden terwijl de meerheid van de bevolking moslim was. Binnen 24 uur zou er geen christen meer in datzelfde Frankrijk wonen. We nemen geen verantwoordelijkheid voor de dubbele retoriek en luisteren naar een overvloed aan valsheid, die met goed gepolijste uitspraken gebracht wordt. Bijziendheid, zachtheid en laksheid zullen Frankrijk te gronde richten.“

Gebed

Naast deze waarschuwing doet Saïd ook een oproep om stem te geven aan de christenen in het Midden-Oosten, Syrië, Irak, Jezidi's en Armeniërs. Verder roept hij christenen op tot gebed: “Laten we in deze moeilijke tijden opnieuw en opnieuw één zijn in gebed en in het bijzonder bidden voor  wat er in Frankrijk gebeurt.”

Lees ook: Blog van Tijs van den Brink: Onthoofding
Lees ook: Blog van Tijs van den Brink: Onthoofding

Hoop, liefde en vergeving

Het is niet de eerste keer dat deze Franse christen na een aanslag  in het nieuws komt. Dat gebeurde ook in 2015, na de aanslag in Bataclan. De neef van Saïd Oujibou was een van de aanslagplegers.  Hoewel Saïd en zijn vrouw op geen enkele manier bij de aanslag betrokken waren, werden zij stevig door de Franse Antiterreurbrigade aan de tand gevoeld. Saïd reageerde toen met woorden van hoop, liefde en vergeving.

Strijd tegen radicalisering

Na deze terroristische aanslag is Oujibou zich steeds meer bezig gaan houden met de strijd tegen radicalisering van moslims. In 2016 vertelde hij Visie: "Ik heb met aan aantal regeringsleiders en universiteiten in het Midden-Oosten contact gehad. Ik ben ervan overtuigd dat het gewelddadige extremisme bij de wortel aangepakt moet worden.”

--:--