Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Friezin Elske DeWall vertolkt Maria in The Passion

"Ik wil Maria's strijd overbrengen"

Vanochtend is bekendgemaakt dat de Friese singer-songwriter Elske de Walle de rol van Maria zal vertolken in The Passion. In Leeuwarden zal zij de enige vrouwelijke rol op zich nemen in de vertelling van het lijdensverhaal.

Deel:

Elske (artiestennaam Elske DeWall) was op rondreis door Amerika, toen haar manager haar op een ochtend wakker belde met het heugelijke nieuws. “Ik heb wel een paar vreugdedansjes gedaan in de hotelkamer," vertelt ze aan Omroep Fryslan. "Mijn naam zong al rond toen bleek dat The Passion in Leeuwarden zou zijn. Ik vind het een grote eer dat ik nu ook daadwerkelijk mee mag spelen. Het is spannend, maar ik heb er ook heel veel zin in.”

Iconisch figuur
In het geheim verdiept Elske zich al weken in haar rol. “Ik wil de strijd overbrengen die Maria had. Het is best een heftig verhaal. Ze is natuurlijk een iconisch figuur, de moeder van alle moeders; maar ze heeft ook persoonlijk leed, want ze verliest haar zoon. In de rol zit hoop, kracht, kwetsbaarheid en twijfel: alles tegelijk.”

Elske vertelt vanmiddag meer over haar rol bij Omroep Fryslan om 16.10 uur.

Cast
Afgelopen vrijdag maakte Dwight Dissels in de finale van The Voice of Holland bekend dat hij de Jezus-rol van The Passion zal vervullen. De overige cast wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.
 

Over The Passion
De zevende editie van The Passion wordt gehouden in Leeuwarden op Witte donderdag 13 april 2017. De muzikale vertelling is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk Nederland en het Nederlands Bijbelgenootschap. Het evenement wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

Beeld: Jacqueline de Haas

--:--