Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gaat The Passion 2020 door?

Geen publiek bij paasevenement in Roermond

De omroepen EO en KRO-NCRV, producent Mediawater en gaststad Roermond werken aan een alternatief scenario voor The Passion, de muzikale vertelling over het lijden en sterven van Jezus. Het evenement kan dit jaar als gevolg van de coronamaatregelen niet in de geplande vorm met publiek doorgaan. Alle partijen voelen de urgentie om het verhaal van de verbinding van God met mensen, en tussen mensen onderling, juist in deze tijden van onzekerheid te laten horen. Er wordt intensief samengewerkt aan een versie die past bij deze bijzondere omstandigheden.

Deel:

EO-directeur Arjan Lock en KRO-NCRV directeur Peter Kuipers: “Helaas betekent dit nieuws dat fysiek bezoek naar ‘The Passion’ niet meer kan. Er wordt nu achter de schermen alles gedaan om iedereen thuis te bereiken. Het verhaal van ‘The Passion’ gaat over Jezus die weet wat alleen gelaten worden en lijden ten diepste betekent. Juist nu we elkaar niet kunnen ontmoeten, zoeken we in het verhaal van The Passion naar troost en houvast. Hiermee is het verhaal van de liefde die alles overwint in vele woonkamers te horen.”

Alternatief plan

De komende weken wordt het alternatieve scenario voor The Passion verder uitgewerkt. De richtlijnen van de autoriteiten blijven daarbij uiteraard leidend, zeggen de organisatoren: 'Gezondheid en veiligheid staan voorop.'

Eerder maakte de Evangelische Omroep al bekend dat Matthäus aan de Maas vanwege coronamaatregelen niet door kan gaan. Deze ode aan de Matthäus Passion zou op zaterdag 21 maart 2020 worden gehouden in Rotterdam Ahoy.

--:--