Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gefileerd: hoe wordt 'meest mishandelde stukje vlees' geproduceerd?

Jennifer Hoffman en 'foodies' in Thailand; donderdag, 20.55 uur, NPO 3

Deel:

Vijf foodies maken onder leiding van Jennifer Hoffman kennis met misstanden in de voedelproductie. In deze aflevering van Gefileerd (EO) Imoeten de vijf foodies gaan werken in de kippenindustrie in Thailand, een van de grootste voedelsexporteurs ter wereld. 

Fastfoodliefhebber Daniëlle, eiwit-eter Kevin, sushifan Mitchell, bewuste eter Charlotte en sparerib-koningin Sam moeten vanavond in Gefileerd werken in kippenindustrie in Thailand. Dit werk confronteert de twintigers met de massaproductie van kippenvlees en de rauwe realiteit van het slachthuis.

Kipnuggets en -burgers

Het levert de foodies een heftige ervaring op, waardoor ze een beter beeld krijgen van de herkomst van ons voedsel. Hoe kijken kijken de vijf amateurkoks daarna naar hun kipnuggets en -burgers? 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Gefileerd Charlotte
Charlotte gaat vanavond aan de slag in de Thaise kipindustrie. Credits: Ferry Knijn.

In de serie laat Jennifer Hoffman de twintigers aan den lijve ondervinden hoe kip, garnalen, rijst en vis worden geproduceerd. “Mens, dier en milieu hebben aan de andere kant van de wereld zwaar te lijden onder onze massaconsumptie,” zegt Jennifer. “Dat we het niet zien, betekent niet dat het er niet is. Dus ik hoop dat Gefileerd de ogen van mensen opent. Ook al is het maar een beetje.” 

Gefileerd – 'Kip, het meest mishandelde stukje vlees'

Waar en onder welke omstandigheden is jouw voedsel gemaakt? In Gefileerd reist Jennifer Hoffman met Charlotte, Daniëlle, Kevin, Mitchell en Sam naar Thailand. Daar zien, horen en ervaren ze hoe kip, garnalen, rijst en vis worden geproduceerd.

Donderdag 16 januari, 20.55 uur, NPO 3

Beeld: Ferry Knijn

--:--