Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gespreksvragen bij 'Een tijd om te dansen'

Deel:
Klik hier om de gespreksvragen te downloaden of te printen
 1. Ruth laat een onvergetelijke indruk achter op haar werk, wanneer ze haar baas in het bijzijn van klanten confronteert met zijn foute gedrag. Zou jij dit hebben aangedurfd?
 2. Ruths zus kijkt kritisch mee naar de manier waarop Ruth haar opgroeiende tienerdochter opvoedt. Hoe ga jij om met ongevraagde kritiek?
 3. Ruth wordt ‘aan het werk gezet’ in de kerk en ontdekt dat dit werk haar eigenlijk veel energie geeft. Welke taak doe jij in de kerk met veel plezier? En wat brengt het jou?
 4. Een hechte groep vriendinnen die elkaar door dik en dun steunt. Ruth vindt hem tot haar verrassing in de woonplaats waar ze is opgegroeid. Welke vriendin(nen) is/zijn onmisbaar voor jou en waarom?
 5. Maggies kennismaking met haar nieuwe middelbare school loopt moeizaam. Hoe heb jij je middelbareschooltijd ervaren?
 6. Met een groep vriendinnen organiseert Ruth een verrassing voor Matt en Loïs. Wie in je omgeving heb jij weleens verrast? Hoe?
 7. Ruth heeft een ingewikkelde relatie met haar zussen. Heb jij zussen of broers? Zo ja, wat betekenen zij voor jou? Zo nee, wie is/was voor jou als een broer of zus?
 8. Ruth is bezorgd over Maggies verliefdheid op de knappe, maar op het oog niet zo stabiele Seth. Hoe ga jij om met de liefdes van je eventuele kinderen? Of andersom: maakten jouw ouders zich weleens zorgen over je partnerkeuze?
 9. Voor een schoolproject gaat Maggie op bezoek bij Hannah, een eenzame oudere dame. Heb jij een eenzame Hannah in je omgeving? Wat zou je voor hem of haar kunnen betekenen?
 10. De kerk Oak Hill is een warme thuisgemeente met gekkigheid en ruimte voor iedereen. Naar welke gemeente ga jij en hoe zou je hem omschrijven?
 11. Ruth vindt zich geen goede christen. Daar hebben we genade voor, zegt Martine. Wat is genade voor jou?
 12. Een stalker: je zal er maar mee te maken krijgen. Wat zou jij Ruth adviseren?
 13. Het huwelijk van Ruths ouders verkeert in zwaar weer. Herken je zo’n situatie? Wat gaat er door je heen als je dit leest?
 14. Zou jij je gevoelens voor je geliefde opzij zetten voor je dochter?
 15. IJzige, mooie, hooghartige Vanessa is iemand met een masker. Hoe ontmasker jij zo iemand in je omgeving? Of houd je liever afstand van zo iemand?
 16. Oké Heer. Hallo. Eh.... Dank U voor vanavond, dat we bij elkaar kunnen zijn. Dank U dat vriendinnen ons soms anders zien dan wij onszelf zien, en er niet voor terugschrikken het te zeggen als we ons belabberd gedragen. Dank U dat er liefde is als we door een donkere tijd heen gaan. (...) Wilt U ons helpen de echtheid van de meidenavond te bewaren. Het is zo zeldzaam om mensen te ontmoeten tegenover wie je compleet eerlijk kunt zijn. Ik kan maar niet geloven dat deze vrouwen mijn vriendinnen willen zijn. En die wortelcake ziet er werkelijk zalig uit. Dank U wel. Amen. (pagina 309) De gebeden in ‘Een tijd om te dansen’ zijn soms buitengewoon praktisch. Bid of dank jij weleens voor kleine dingen als worteltaart? Voor welk klein ‘ding’ zou jij vandaag willen bidden?
 17. Ruth heeft het gevoel dat ze nergens bij hoort. Ze vraagt zich af of ze wel ergens talent voor heeft. Herken jij dit, uit het nu of van vroeger? Wat zou je tegen Ruth willen zeggen?
--:--