Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gouden bioscoopfilm ‘De Matchmaker’

Zondag, 19.40 uur, NPO 3

Benja Bruijning en Ariane Schluter spelen de hoofdrollen in ‘De Matchmaker’; een warme, komische feelgoodfilm over een zoon die op zoek gaat naar een man voor zijn moeder. De sterrencast met o.a. Loes Luca en Georgina Verbaan maakt ‘De Matchmaker’ een perfecte familiefilm.

Deel:

Benja speelt de 32-jarige wereldreiziger Chris, die vanwege geldnood weer thuis bij zijn moeder Marja belandt. Ariane speelt Marja: een actieve vrouw van bijna 60 die zich vooral bezighoudt met het geluk van anderen. Andere belangrijke rollen worden gespeeld door bekende acteurs zoals; Loes Luca, Georgina Verbaan, Eva van de Wijdeven, Sanne den Hartogh en Kasper van Kooten.

Datingavontuur

Chris bedenkt dat zijn single moeder wel een nieuwe relatie kan gebruiken en hij maakt - buiten haar medeweten om - een video. Eenmaal online blijkt het een enorme hit en de berichten van enthousiaste mannen stromen binnen. Na enige twijfel besluit Marja het datingavontuur aan te gaan, met haar zoon als datingcoach. Tijdens de zoektocht naar de ideale kandidaat worden moeder en zoon geconfronteerd met zichzelf, elkaar en gebeurtenissen uit het verleden. Langzaam maar zeker gaat Chris zijn thuis én zijn moeder weer met frisse ogen zien, en voor beiden komt de liefde uit onverwachte hoek.

Gouden Film ovor 'De Matchmaker'

Lemming Film produceerde de komische feelgoodfilm in coproductie met de EO. Het scenario van 'De Matchmaker' is geschreven door de Ierse schrijver Hugh Travers, in samenwerking met co-scenaristen Jeroen Houben en Lotte Tabbers (Pak van mijn hart, De Boskampi’s). De regie is in handen van Jeroen Houben. De film trok in de bioscoop meer dan 100.000 bezoekers en ontving hiervoor de Gouden Film.

Zondag 14 februari, 19.40 uur, NPO 3
(De EO zond deze film eerder uit op 27 december 2019.)

 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--