Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gratis download: posters om je toilet te pimpen

Het dienstbaarste kamertje in huis.

Het toilet: we kunnen niet zonder. Zeker tijdens de lockdown, waarin we meer dan ooit gebruikmaakten van elke vierkante meter in huis, heeft menige vrouw zich er af en toe opgesloten. Als je er dan toch bent, kun je het maar beter gezellig maken. Om je dienstbaarste kamertje op te pimpen hebben wij de oplossing! Download gratis posters om je toilet op te fleuren.

Deel:
Tekst ecru
Bloemen ecru
spiegel ecru

Tekst_ecru (.pdf)

Bloemen_ecru (.pdf)

Spiegel_ecru (.pdf)

Klik op de afbeelding voor een printversie.

Vormgeving: Esmee de Ruiter, tekst 'Spiegel': Bas Derks 

Weetje 1

Het toilet komt in de volgende Bijbelpassages voor:

  • Als koning Saul zich terugtrekt in een grot en David hem volgt, spaart hij daar zijn leven (1 Samuel 24).
  • In Matteüs 15 vers 17 (en Markus 7 vers 19) zegt Jezus: “Zien jullie niet in dat alles wat de mond in gaat in de maag terechtkomt en in de beerput [het toilet, de latrine] verdwijnt? Wat daarentegen de mond uit gaat komt uit het hart, en die dingen maken de mens onrein.”
  • In Matteüs 6 vers 6 (“Ga in je binnenkamer”) wordt niet verwezen naar het toilet, maar naar de voorraadkamer of -kast. Een afgesloten ruimte waarin huisgenoten of gasten niet in- of uitlopen, waar het donker wordt als je de deur sluit.

Weetje 2

Toiletlezers zijn vooral jonge, hoogopgeleide mannen. Ze lezen het liefst kranten, gevolgd door tijdschriften en boeken.

Weetje 3

In 1857 produceerde een New Yorkse zakenman ‘therapeutisch papier’: losse velletjes, verpakt in een doosje van 1000 stuks. Bij krantenjongens en hotelportiers kon je boekjes van 100 vel kopen. Toiletpapier op een rol werd uitgevonden door The Scott Paper Company, in 1890.

Weetje 4

Je zou zeggen dat de pot en de bril de meeste bacteriën bevatten. Maar uiteindelijk spannen de spoelknop, het kraantje, de lichtschakelaar en de deurkruk de kroon.

Weetje 5

De duurste wc-pot ter wereld is onderdeel van een de badkamer van een juwelier in Hong Kong en is ruim 3,5 miljoen euro waard. Het Australische bedrijf Toilet Paper Man verkoopt wc-papier gemaakt van 22-karaats goud. De prijs van de rol ligt rond de 1 miljoen euro. 

Weetje 6

Op 19 november is het Wereld Toiletdag. Op deze dag (gesteund door de VN) wordt extra aandacht gevraagd voor de 2,4 miljard mensen (een derde van de wereldbevolking!) die niet beschikken over normale sanitaire voorzieningen. Jaarlijks sterven 800.000 jonge kinderen aan diarree. Per dag zijn dit 2200 kinderen, zo’n 70 volle schoolklassen!

Lees ook: Gratis download: wc-poster 10.000 redenen tot dankbaarheid

--:--