Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gratis kidspakket met leuke spellen van IJM

Spelenderwijs leert je kind alles over vrijheid

International Justice Mission (IJM) heeft speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar een thuislespakket gemaakt over moderne slavernij. Met vier leuke activiteiten leren ze meer over vrij zijn.

Deel:

De meeste kinderen mogen weer (deels) naar school. Misschien voelde het voor hen een beetje als vakantie, maar toch waren ze niet helemaal vrij. Ze mochten niet meer naar school, sporten, bij vriendjes slapen of naar opa en oma. Daardoor hebben ze ‘vrij zijn’ op een andere manier ervaren, want ze kunnen niet meer gaan en staan waar ze willen. We leven in Nederland- ondanks beperkingen door corona - in vrijheid, maar dat is helaas niet vanzelfsprekend voor iedereen. 

IJM’s kidspakket

Het gratis kidspakket van IJM leert kinderen met vier leuke en leerzame activiteiten de betekenis van vrijheid en slavernij. Met het spelletje ‘vrijheid voor elkaar’ zit je aan elkaar vast, maar door samen te werken, word je bevrijd. In een video leer je Foli uit Ghana kennen.* Foli zat vast in slavernij van de visindustrie, maar hij is bevrijd door IJM. Elmar legt een leuk goocheltrucje uit dat gaat over ontsnappen. Ook kan een gave reddingsboot gemaakt worden waarmee een hele mooie prijs te winnen is. 

Hier kun je het programma van het kidspakket downloaden.

* Het filmpje is met ondertiteling. Er zitten voor jonge kinderen beelden tussen die voor hen heftig kunnen zijn. Bekijk het samen met je kind(eren).

thuislespakket IJM
Spel 'vrijheid voor elkaar'.

Eva’s goede doel

‘Slavernij is toch van vroeger? Dat is allang verboden’, zullen de meeste mensen zeggen. Helaas is dit niet de realiteit. Het aantal mensen dat in moderne slavernij leeft, is meer dan 40 miljoen. In Ghana worden er zo’n 50.000 kinderen uitgebuit in de visindustrie. Eva zet zich dit jaar in voor het goede doel van IJM tegen slavernij en mensenhandel wereldwijd.

Lees hier meer over Eva’s goede doel.

--:--