Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gratis symposium ‘Kerk en ik’

Donderdagavond 21 april in het EO-gebouw

Samen nadenken over de toekomst van de kerk. Dat gebeurt tijdens het symposium ‘Kerk en ik: Match made in heaven?!’ op donderdagavond 21 april. EO-presentator Elbert Smelt vervolgt zijn zoektocht naar de toekomst van de kerk in een avondvullend programma.

Deel:

Wat heeft de kerk millennials te bieden en waarom vindt juist deze doelgroep het zo lastig zich te binden aan de kerk? Met onder andere Tabitha van Krimpen, Reinier Sonneveld en Kees van Ekris duikt Elbert in het thema ‘Wat heb ik aan de kerk’. Kaarten voor dit symposium zijn gratis te reserveren via eo.nl/kerkenik. De gesprekken zijn terug te kijken via het EO-Youtubekanaal en terug te luisteren in speciale podcastafleveringen van ‘Kerk en ik’.

Wat zoek ik in de kerk?

In de eerste gespreksronde zitten Jan Martijn Abrahamse, Esther Stoorvogel, Eric Rufyiritana, Dorina Nauta en David van der Meulen aan tafel om met elkaar na te denken over de vragen ‘Wat zoek ik in een kerk? Wat is kerkzijn precies en zijn de antwoorden op deze vragen veranderd ten opzichte van 20 jaar geleden?’ 

Na een muzikale onderbreking schuiven Tabitha van Krimpen, Kees van Ekris, Reinier Sonneveld en Nelleke Plomp aan om in de tweede ronde met elkaar door te praten over de vragen ‘Hoe is spiritualiteit veranderd? Heb ik daar de kerk voor nodig en heeft de kerk mij nodig? Wat zoeken millennials en hoe sluit je daar als kerk op aan?’. 

Samenwerking

Met elkaar de verdieping opzoeken en het gesprek aangaan over geloven vandaag de dag is een belangrijk thema voor de EO. Door dit symposium, samen met de Christelijke Hogeschool Ede, Protestantse Kerk Nederland en Missie Nederland te organiseren, wordt dit geloofsgesprek gefaciliteerd.  

Reserveer je gratis ticket

Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar om dit symposium bij te wonen. Deelname is gratis, we vragen je wel even je tickets te reserveren.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--