Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Groot wonder: Odylle had een ernstig auto-ongeluk en kwam er zonder schrammetje vanaf

Vijf keer met de auto over de kop geslagen en alleen een blauwe plek eraan over houden: het overkwam Odylle Zuidervaart-Heesakkers afgelopen maart. “Ik heb nu echt uit dankbaarheid leren leven.”

Deel:

“Op de dag van het ongeluk reed ik op een overbekende weg toen mijn achterbanden ineens gingen schuiven. Waarschijnlijk lag er olie op de weg, waardoor ik de grip verloor. Ik besefte dat ik niets meer aan de situatie kon veranderen en ik schoot de berm in, waarna ik vijf keer over de kop sloeg voordat ik tot stilstand kwam. Ik heb in die paar seconden er helemaal niet aan gedacht dat dit het einde zou zijn, want ik besefte op het moment zelf niet hoe ernstig het eigenlijk allemaal was. Ik bedacht me alleen maar dat ik zo snel mogelijk uit de auto moest rennen, omdat ik bang was dat hij zou ontploffen. Toen ik de schade zag, was ik bezorgd dat mijn man kwaad zou zijn omdat de auto totall loss was. Ik snapte niet waarom omstanders zou paniekerig deden en er een ambulance kwam. Pas twee weken later, toen ik bij de begrafenis van een tante van mijn man was, drong tot me door dat ik net zo goed in die kist had kunnen liggen met mijn man en kinderen eromheen. Tot die tijd was ik alleen maar blij dat mijn kinderen die dag niet in de auto zaten en dat het een eenzijdig ongeval was.”

Odylles auto na het ongeluk

Genade

“Dat ik dit ongeluk overleefd heb en dat alleen mijn auto schade had, is een groot wonder. De hulpverleners die toen ter plaatse waren, konden het ook niet verklaren dat ik niets mankeerde. Een politieagent vertelde me dat hij dit nog nooit had meegemaakt. Veel mensen zeggen dat ik echt een engeltje op mijn schouder had. Ik antwoord dan altijd dat ik geloof dat God Zelf me gered heeft. Ik zie het ongeluk als een middel om over Gods grootheid en genade te kunnen vertellen.”

Enorm cadeau

“Steeds meer besef ik dat ik echt dankbaar mag zijn voor het feit dat ik mag leven. Het ongeluk is nog maar drie maanden geleden, maar elke dag maakt het weer indruk op me dat God me gespaard heeft. Wat ik zou willen meegeven aan anderen, is dat je gewoon rustig moet autorijden, haha! Maar besef ook hoe dankbaar je mag zijn met je leven. Je leven is echt kostbaar. Geniet van je kinderen en van alle andere dingen die God je geeft. Mensen letten vaak op de dingen die missen in hun leven,maar het feit dat je mag ademen is een enorm cadeau!.” 

Geschreven door

Ruth Blankesteijn-Petri

--:--