Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Guy Wijnen: ‘Hoe vind je je roeping in het leven?’

Hoe maak je goede levenskeuzes én hoe ga je om met keuzes die verkeerd uitpakten? Guy Wijnen, oprichter van bloeiplek voor millennials De Kwekerij, gaat daarover in podcast 'Dit Dus' in gesprek met theoloog Kees van Ekris.

Deel:

Guy Wijnen vluchtte jaren geleden naar Costa Rica nadat hij was vreemdgegaan en zijn studie had afgebroken. Die reis was voor hem levensveranderend. ‘Ik probeer in contact te staan met de signalen die het leven me geven’, zegt Guy als het over het maken van levenskeuzes gaat. Als arbeids- en organisatiesocioloog interesseert hij zich in hoe mensen bezig zijn met hun werk. En als medeoprichter van De Kwekerij Amsterdam wil hij millennials laten ontdekken wie ze zijn, wat bij ze past en hoe ze geïnspireerde keuzes kunnen maken; hoe ze tot bloei komen.

Voor zichzelf is hij ook heel bewust bezig in het maken van zijn keuzes. ‘Daarom is mijn vraag, als het gaat over God. Hoe kom je het meest tot je recht? Hoe vind je je roeping in het leven?’

Gespreksonderwerpen in deze podcast:

  • Wat als je verkeerde keuzes hebt gemaakt?
  • Wat of wie heb je nodig om de juiste keuzes te maken?
  • Zoeken naar signalen in het maken van keuzes
  • En de bonusaflevering: wie is Jezus en wat moet je met hem?

Over podcast Dit dus

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Een zoektocht naar inzichtvolle momenten: dat is de uitdaging van de podcastserie Dit Dus. Theoloog Kees van Ekris en host en dertiger Rosa Douma gaan in gesprek met o.a. zoals opiniemaker Sywert van Lienden, journalist en schrijfster Nina Polak en oud-turnster Verona van der Leur. In het gesprek zoeken ze naar betekenis van thema’s uit de Bijbel en het christelijk geloof aan de hand van levensvragen als: Wie ben ik? Wat heb ik te doen?

Theoloog Kees van Ekris kun je ook beluisteren in de podcast Eerst Dit, eveneens een samenwerking tussen de EO en de IZB

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--