Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Heel veel dank voor alle kaarten en pakjes'

Meisje van 'Psalm 42' blij verrast

Begin juni verscheen een video online waarin een ziek meisje Psalm 42 zong. Ze deed dit met zoveel overgave, dat veel mensen enorm onder de indruk waren. Visie startte een kaartenactie om het meisje een hart onder de riem te steken. En jullie gaven hier massaal gehoor aan!

Deel:

Inmiddels heeft het meisje in de afgelopen weken ruim 1500 kaarten ontvangen. Wanneer ik opnieuw met een doosje vol kaarten en pakjes voor haar deur sta, hoop ik dat ze al die kaarten en aandacht nog niet zat is. Gelukkig blijkt dit totaal niet het geval te zijn. Even later schuif ik aan bij de keukentafel waar de kleine meid vol enthousiasme alvast is begonnen met uitpakken. "Ze wil graag alle kaarten zelf openmaken," vertelt haar vader. "Zij bekijkt eerst de kaarten en mijn vrouw en ik lezen dan voor wat erop geschreven staat. We zijn enorm bemoedigd door de mooie teksten en de lieve woorden van mensen die ons vaak totaal niet kennen. Het is echt hartverwarmend. Uiteraard bewaren we alles totdat ze groter is en alles zelf kan lezen."

Attenties

Er kwamen niet alleen kaarten binnen, maar ook allerlei leuke attenties. "We ontvingen voorleesboeken, armbandjes, kettinkjes, stickervellen, kleurboeken en zelfs een roze gitaar," zegt haar moeder verwonderd. "Het was eigenlijk niet eens de bedoeling dat dit filmpje op internet zou komen. Het werd via-via gedeeld in een WhatsApp groep, en van het een kwam het ander. Maar als we zien hoe de mensen reageren op de video dan vinden we het ook wel weer mooi dat het zo gegaan is. Zoveel mensen zijn bemoedigd door de woorden uit deze Psalm."

Gedragen

Ondertussen zijn er alweer heel wat enveloppen geopend en ligt er een flinke stapel nieuwe kaarten op de tafel. "We voelen ons echt gedragen door alle mooie woorden. We hebben nog een heftige periode met behandelingen te gaan, maar weten dat God met ons meegaat."

Het meisje (5) heeft acute leukemie en zit op dit moment in de zwaarste periode van de behandeling. Ze is gek op zingen en ze kent diverse psalmen uit haar hoofd. In overleg met haar ouders maken we haar naam en woonplaats niet bekend. Haar vader en moeder stellen het op prijs wanneer hun anonimiteit gerespecteerd wordt.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--