Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Heerlijk, weer live!

Blog van Jeroen Snel

Wat heb ik het gemist deze zomer, de live-uitzendingen van Blauw Bloed. Gelukkig is het zaterdag weer zover: na een zomer vol opgenomen uitzendingen gaan we opnieuw live vanuit de studio in Hilversum.

Deel:

Mijn zomer begon met het fotomoment in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. Het was mijn eerste keer daar, omdat vorig jaar een collega dit toch wel bijzondere moment versloeg. Ik kon het koningspaar een vraag stellen over het gebruik van social media door hun dochters. Via het account van een vriendinnetje kwam namelijk onlangs een filmpje van een dansende prinses Alexia naar buiten, dat wat stof deed opwaaien. De koningin noemde dit een goed leermoment voor de kinderen. Dat is het mooie van opgroeien, stelde ze: je mag fouten maken, zolang je ervan leert. En dat iedereen fouten maakt, bewezen de koning en koningin tijdens hun vakantie in Griekenland, toen ze op de foto gingen met een lokale restauranthouder en daarbij de anderhalve meter afstand even vergaten.

ANP-418344778

Natuurlijk hebben we in onze eerste live-uitzending na de zomer weer ruimte ingebouwd voor onze rubriek ‘Trending Topic’, met Tirza van der Graaf. Soms gebeurt het dat er ineens koninklijk nieuws naar buiten komt kort voor de uitzending; dat maakt het extra spannend. Ik denk bijvoorbeeld aan die zaterdag, afgelopen voorjaar, waarop Harry en Meghan aankondigden terug te treden als senior members van de Britse koninklijke familie en hun koninklijke titels niet langer te zullen gebruiken.

Spannend aan een live-uitzending zijn ook die paar minuten wachten vooraf. Om de stilte te breken, draaien we dan altijd ‘Dancing Queen’ van ABBA. Dat liedje maakt me altijd aan het lachen. En het mag best vrolijk zijn bij Blauw Bloed, want we zijn gewoon een heel leuk programma!

Geschreven door

Jeroen Snel

--:--