Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het beste idee voor een schone aarde in 'Iedereen kan het!'

Woensdag, 21.30 uur, NPO 1

Deel:

Vanuit de Beurs van Berlage in Amsterdam presenteert Carrie ten Napel de uitreiking van de Green Challenge. In Iedereen kan het! (MAX) strijden zes ondernemingen om de prijzen. Astronaut en wetenschapper André Kuipers zal de winnaars bekendmaken. 

Vanuit de ruimte zag André Kuipers de schoonheid en kwetsbaarheid van de aarde. Het motiveerde hem zich in te zetten voor een schonere toekomst voor onze planeet. Hij is vanavond dan ook een van de gasten van Carrie ten Napel in het programma Iedereen kan het!, waarin zes ondernemingen strijden om de hoofdprijs: een investering van 500.000 euro om een duurzame uitvinding op de markt te brengen. Er is een tweede prijs van 200.000 euro.

Boerin Annemiek

Er is veel aandacht voor inspirerende initiatieven van bedrijven en gewone Nederlanders. Zo nemen we in Iedereen kan het! een kijkje bij boerin Annemiek uit Boer Zoekt Vrouw, een hotel-restaurant in Utrecht, de grootste kantoormeubelfabrikant en een van de grootste telecomaanbieders van Nederland. Naar welke vindingen kijken zij reikhalzend uit?

(Tekst loopt door onder de foto.) 

André Kuipers Iedereen kan het!
Astronaut André Kuipers maakt in 'Iedereen kan het!' de winnaars van de Green Challenge bekend. Credits: MAX en Shutterstock.

Carrie ten Napel spreekt in Iedereen kan het! met meteoroloog Helga van Leur, boswachter Arjan Postma en wetenschapsjournalist Anna Gimbrère. Tim Knol zorgt met zijn band voor de muzikale omlijsting. Aan het eind van de uitzending maakt André Kuipers de winnaars bekend.

Carrie ten Napel presenteert 'Iedereen kan het!'

Vanuit Amsterdam presenteert Carrie ten Napel Iedereen kan het!, een programma waarin inspirerende ideeën voor een schonere aarde centraal staan. Ondernemers zetten alles op alles om een investering in hun duurzame initiatief te winnen. André Kuipers maakt bekend wie de eerste en tweede prijs wint. 

Woensdag 24 februari, 21.30 uur, NPO 1

Beeld: MAX en Shutterstock

--:--