Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe is het met 'EO-gezicht' Jan van den Bosch?

'Andries', zondag, 12.45 uur, NPO 2

Deel:

Jarenlang was Jan van den Bosch een van de gezichten van de EO en nu – ook al jarenlang, van Hour of Power op RTL 5. Hoe is het met de man die maar liefst achttien keer de EO-jongerendag mocht presenteren? In het interviewprogramma Andries is hij te gast bij Andries Knevel. 

Na een studie in Cambridge had Jan van den Bosch carrière kunnen maken bij de PTT, maar God sprak tijdens een kerkdienst heel duidelijk tot hem. Jan ging bij de EO werken, waar hij uitgroeide tot een tv-persoonlijkheid. Nu presenteert hij vanuit de Nederland de uitzendingen van Hour of Power met de Amerikaanse dominee Schuller. Rusteloos heeft Jan, die onlangs 70 werd, de wereld rondgereisd. De laatste jaren vooral voor Mercy Ships, de organisatie die twee ziekenhuisboten laat varen. 

Andries: Jan van den Bosch

Andries Knevel ontvangt mensen die getuigen van hun geloof in Christus. “Ik maak Andries om mensen te bemoedigen en te motiveren,” zegt Andries. “Als je ernaar kijkt, moet je je als het ware weer geïnspireerd voelen om de weg met God te gaan, hoe moeilijk omstandigheden soms ook zijn. Ook de gasten vertellen van hun sores en zorgen. Want de weg met God kan weleens hobbelig zijn. Maar hun ervaring is ook: God is erbij.” Vandaag is oud-EO-presentator Jan van den Bosch te gast. 

Zondag 20 juni, 12.45 uur, NPO 2 (herhaling: maandag, 23.50 uur, NPO 2)

Beeld: Willem Jan de Bruin 

Kijk 'Andries' hier terug

--:--