Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hugo de Jonge reageert op preek van ds. Paul Visser

'Als gelovige moet je de ander juist beschermen'

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge was donderdag 14 oktober te gast in het programma 'Uitgelicht!' van Family7. De Jonge reageerde onder andere op de uitspraken van dominee Paul Visser.

Deel:

Visser sprak zich afgelopen zondag in een preek uit over de maatregelen van de regering om de coronacrisis in te dammen. Visser stelde dat mensen zich door bijvoorbeeld de coronapas uitgesloten konden voelen. “Al je vrijheid kwijt en overgeleverd aan een systeem dat moet zorgen voor jouw geluk. En je dus ook doodongelukkig kan maken als je niet meer past binnen het systeem. Dan gaat jouw stekker eruit en word je uitgeplugd. En dan?” Zijn preek is inmiddels meer dan 250.000 keer bekeken op YouTube.

tekst gaat verder onder video

Preek ds. Paul Visser over het merkteken en corona

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Daarnaast sprak Visser over het merkteken uit Openbaring 13. “Wie niet meedoet, valt buiten de boot. Dan krijg je een merkteken, op je hand en je hoofd, aangebracht door de antichrist.”  De Jonge reageert fel op deze uitspraak van Visser. ‘Wat is dan dat teken van het beest? Het is toch raar om op deze manier over de Bijbel te spreken? Ik ben gelovig en lid van een kerk in Rotterdam. Als gelovige moet je er zijn voor een ander en een ander beschermen. Dat is een opdracht van God. En dat is ook mijn taak als minister.
Ik kan er met mijn verstand niet bij dat medegelovigen hierover spreken in termen van de eindtijd. Dat je op zo’n manier naar de overheid kijkt, naar een minister kijkt. Ik denk dat je op deze manier het geloof onrecht doet.”

Terugkijken: Uitgelicht! met Hugo de Jonge

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--