Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hulpverleners in gesprek: de wereld achter probleemgezinnen

Ontdek de webserie 'Verloren Hulpverleners'

In de webserie 'Verloren Hulpverleners' kijken verschillende hulpverleners fragmenten uit 'Verloren Kinderen'. Documentairemaker Sahar Meradji gaat in gesprek met deze hulpverleners die dagelijks met probleemgezinnen werken.

Deel:

Aan de hand van fragmenten uit 'Verloren Kinderen' die de hulpverleners zelf hebben uitgezocht, bespreekt Sahar Meradji moeilijke vraagstukken. Waarom is het zo moeilijk om deze gezinnen te helpen? Is er wel altijd een oplossing? En wat moet er veranderen in ons zorgsysteem? In deze web-serie spreekt ze met vier hulpverleners: Jan Pieter Meijer, jeugdbeschermer en crisisspecialist bij Jeugdbescherming Gelderland. Marcel van Eck, docent en voormalig sociaal werker. Jan Meijndert Jansen, psychomotorisch therapeut en gezinsbehandelaar en psychotherapeut Sabrine Zanou.

Verloren Hupverleners #1

Duizend-en-één-oorzaken

Verloren Hupverleners #1

Hoe wordt een gezin een probleemgezin? Documentairemaker Sahar Meradji gaat op zoek naar de oorzaken. In gesprek met enkele hulpverleners stuit Sahar op een taboe in de jeugdzorg, waar zelden over wordt gepraat.

Verloren Hupverleners #2

Duizend-en-één-obstakels

Verloren Hupverleners #2

In probleemgezinnen spelen vaak veel verschillende dingen tegelijk. In deze aflevering probeert Sahar erachter te komen of er wel altijd een oplossing is als er zoveel problemen zijn. In hoeverre zijn probleemgezinnen eigenlijk echt te helpen?

Verloren Hupverleners #3

Duizend-en-één-uithuisplaatsingen

Verloren Hupverleners #3

Tijdens het filmen van 'Verloren Kinderen' heeft Sahar gezien hoe een dreigende uithuisplaatsing voor stress kan zorgen in een gezin. In deze aflevering gaat ze dieper in op deze maatregel. Wanneer wordt een kind uit huis geplaatst? En in hoeverre kan deze heftige ingreep voorkomen worden?

Verloren Hulpverleners #4

Duizend-en-één-gebreken

Verloren Hulpverleners #4

Sahar heeft van dichtbij gezien hoe de hulp van probleemgezinnen tekort lijkt te schieten. In deze laatste aflevering kijkt ze daarom kritisch naar ons zorgsysteem. De hulpverleners luiden de noodklok over de wirwar van regels, geldverspilling en de hoge werkdruk.

--:--