Ga naar submenu Ga naar zoekveld

IJM houdt ‘MudRaise Lockdown Edition’

Strijd vanuit eigen huis tegen slavernij

Op zaterdag 27 juni 2020 houdt International Justice Mission (IJM) de jaarlijkse MudRaise, een obstacle run waarmee deelnemers sponsorgeld ophalen voor het wereldwijde gevecht tegen slavernij. Dit jaar wordt een speciale ‘MudRaise Lockdown Edition’ gehouden, vanwege de coronacrisis en de wereldwijde lockdowns. Deelnemers gaan daarbij niet in Biddinghuizen door de modder, maar vanuit hun eigen huis.

Deel:

Het sponsorgeld dat zij ophalen, wordt ingezet voor noodhulp aan mensen die lijden onder slavernij en geweld. De lockdown-regels wereldwijd zorgen ervoor dat kwetsbare kinderen en vrouwen nu nog minder veilig zijn; huiselijk geweld en andere vormen van misbruik en uitbuiting groeien enorm. Zo worden in de Filipijnen veel meer kinderen seksueel misbruikt voor webcams, een business waar criminelen veel geld mee verdienen.

Ook Marco door de modder

In 2019 was Visie-hoofdredacteur Marco van der Straten op de Filipijnen. Hij maakte daar verhalen over kindermisbruik en de strijd die IJM daartegen voert. Dit jaar doet hij met zijn team Mudbusters mee aan de Mudraise Lockdown Edition: "Ik heb met eigen ogen gezien dat de situatie in Filipijnse sloppenwijken schrijnend is, maar ook dat de aanpak van IJM effectief is. Mensen worden uit slavernij bevrijd en er wordt ook gewerkt aan verbetering van rechtssystemen. Ik ben onder de indruk van de toewijding die ik zag bij iedereen die bij de aanpak van dit probleem betrokken is. Daar ga ik graag voor door de modder."

Noodfonds

IJM heeft een COVID-19 noodfonds opgericht. Zo kan de organisatie snel directe hulp bieden. Het gaat om noodhulp, bevrijdingswerk, maar ook om hulp die nodig is als corona wat minder op de voorgrond zal zijn, zoals trainingen en rechtszaken. International Justice Misison (IJM) is wereldwijd actief in 20 landen, waar de organisatie vecht tegen onder andere gedwongen arbeid, mensenhandel voor de seksindustrie en misbruik van kinderen voor cyberseks. Jaarlijks bevrijdt IJM duizenden slachtoffers, helpt zij lokale autoriteiten bij het aanklagen van misdadigers en ondersteunt overheden bij structurele verandering van rechtssystemen, met als doel kwetsbare groepen te beschermen tegen geweld.

Op www.mudraise.nl zijn alle deelnemers aan de Mudraise Lockdown Edition te vinden en kan hun sponsortocht worden gesteund met een financiële bijdrage.

--:--