Ga naar submenu Ga naar zoekveld

IJskonijn - een kort kerstverhaal door Marlies Medema

Uit de verhalenbundel: 'Buiten sneeuwt het'

Een kort eigentijds kerstverhaal geschreven door schrijfster Marlies Medema uit de bundel 'Buiten Sneeuwt het'. Download hier de gratis PDF en laat je meeslepen door dit spannende verhaal.

Deel:

IJskonijn

‘Ik weet niet of ik wel met je meega.’ Ik zet mijn leren tas met een klap op de garderobekast. Het kettinghengsel glijdt rinkelend over het hout. ‘Hoezo? We zouden toch samen gaan?’ Gaby’s ogen flikkeren geïrriteerd. ‘Het is vijf voor acht. We hebben daar om acht uur afgesproken.’...

Klik hier om het volledige kerstverhaal te downloaden!
Buiten sneeuwt het

Marlies Medema (1973) studeerde journalistiek en is eindredacteur van het Eva magazine. Ze debuteerde in 2021 met de historische roman ‘Papieren Paradijs’. Dit verhaal is met toestemming van de uitgever en de auteur overgenomen uit Buiten Sneeuwt het, een bundel met korte kerstverhalen.

Buiten sneeuwt het | Marlies Medema, Els Florijn, Frans Willem Verbaas en anderen | Uitgeverij KokBoekencentrum Utrecht, 2021 | ISBN 9789029732086.

Meer kerstverhalen? Lees ook Het standbeeld – een kort kerstverhaal van Marianne Witvliet

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Maria, Jozef, de herders of de wijzen... Op welk personage uit het kerstverhaal lijk jij het meest? Doe de EO-kersttest en ontdek het nu!

Doe mee!

Geschreven door

Marlies Medema

--:--