Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Ik belandde in het criminele circuit'

'De Verandering', zaterdag 8 oktober 18.35 uur, NPO 2

Na een moeilijke tijd bij zijn oma in Brazilië komt Victor Lima als negenjarige jongen in Nederland weer bij zijn moeder te wonen. Nu hij eindelijk weer bij zijn moeder is, lijkt voor Victor een nieuwe tijd aan te breken.

Deel:

Maar zijn problemen zijn helaas nog niet voorbij. Hij heeft al behoorlijk wat nare dingen meegemaakt, waardoor hij veel aandacht en liefde nodig heeft. Dat kan zijn moeder Victor niet geven. Ze is vaak boos en agressief wanneer hij moeilijk gedrag vertoont. Het lijkt korte tijd beter te gaan als hij met zijn moeder meegaat naar de kerk. Daar vindt hij even rust. Maar dan raakt hij ernstig gewond bij een ongeluk, waardoor hij in het ziekenhuis terechtkomt. “Ik was heel boos op God," vertelt Victor. "Ik kon Hem niet begrijpen. Waarom gebeurde dit met mij?”

Victor zoekt zijn heil op straat. Vanaf dat moment gaat het bergafwaarts met Victor. Hij begint drugs te gebruiken en komt hierdoor in het criminele circuit terecht. 

Victor begeeft zich op steeds gevaarlijker terrein, waardoor zijn ouders besluiten dat ze geen contact meer met hem willen. Dat is voor Victor de druppel. Hij gaat ’s nachts naar het spoor en besluit voor de trein te springen. Maar voordat hij dat doet, belt hij zijn moeder nog één keer…

De Verandering

'De Verandering', zaterdag 8 oktober 18.35 uur, NPO 2

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hulp nodig?

Neem contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0800 0113 (gratis), via 113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--