Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik gebruik mijn rijkdom om anderen te helpen"

"Rijk zijn zegt mij niets"

"Je kunt beter geven dan ontvangen." Dat is het motto van Nico Ockhuisen uit Loosdrecht, dorpsgezicht van afgelopen maandag in Geloof en een Hoop Liefde. Nico is eigenaar van 3 jachthavens, meer dan 100 auto’s en een jachttransport. Toch bepaalt dat alles niet zijn geluk: geloof is het belangrijkste in zijn leven.

Deel:

Nico Ockhuisen is 68 jaar, getrouwd en heeft vier kinderen. Hij is wekelijks in de kerk te vinden en ook zijn familie is erg actief in de kerk. Doordeweeks is hij fulltime ondernemer. Meer dan 60 uur per week stopt hij in zijn jachthavens, verkoop en autoverzameling. Hij moet er niet aan denken om te stoppen met werken, maar dat is niet vanwege het geld. In Geloof en een Hoop Liefde vertelt hij over zijn droom, over de belangrijke dingen in zijn leven en over naastenliefde. "Ik word er gelukkiger van om dingen te geven dan dat ik iets krijg."

Naast alle activiteiten is hij ook eigenaar van Eikenrode: een uniek en kleinschalig woon- en verzorgcomplex voor senioren en ouderen. Nico neemt regelmatig bewoners mee in een ritje in één van zijn auto’s. "Dat verdienen ze", zegt Nico. Op die manier kan hij iets van zijn bezittingen inzetten voor anderen. "Ooit kreeg ik een verzoek van een jongen met leukemie die heel graag een keer in een Mercedes SL-serie met vleugeldeuren wilde rijden. Toen heb ik die jongen meegenomen, dat vond hij fantastisch."

Bekijk het fragment met Nico uit Geloof en een Hoop Liefde hierboven.

Geloof en een Hoop Liefde is te zien op maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 2.

In Geloof en een Hoop Liefde gaan Herman Wegter, Mirjam Bouwman, Hella van der Wijst en Kefah Allush op zoek naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities, de rol van het christelijk geloof en bijzondere mensen. Elke week bezoeken ze een andere plaats. Deze week is Loosdrecht aan de beurt.

--:--