Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Ik onderging drie keer een abortus'

De Verandering gemist? Kijk hier terug

Christine Vos heeft een moeilijke jeugd. Haar vader heeft losse handjes, vooral als hij gedronken heeft. Maar de verbale vernedering doet de jonge Christine nog veel meer. Haar vader laat haar regelmatig weten dat er later niets van haar terecht zal komen.

Deel:

Op vijftienjarige leeftijd wil ze een einde aan haar leven maken. Christine woont vlak bij het spoor en weet de exacte treintijden. Na een heftige ruzie rent ze weg van huis, naar het spoor. Daar hoort ze een stem die zegt: 'God loves you, and so do I'. Verward blijft ze staan, waardoor de trein voorbijraast. Het moment is voorbij, Christine gaat, nog steeds in de war, naar huis.

Christines vader blijft agressief en ze vlucht het huis uit, op zoek naar bevestiging, liefde en aandacht. Die aandacht vindt ze bij mannen. Hoe zeker ze ook overkomt, vanbinnen is Christine een kwetsbare, beschadigde vrouw. Ze raakt drie keer ongewenst zwanger en drie keer ondergaat ze – zij het met tegenzin – een abortus.

Na de derde abortus is ze gebroken. Ze wil niet meer verder. Hoe loopt het af met Christine?

Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfdoding helpt en kan anoniem via www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-113.

De Verandering Gemist

Kijk terug via NPO Start

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--