Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Ik stond op het dak, klaar om te springen'

De Verandering, zaterdag 4 november, 17.28 uur, NPO 2

Koen Gerbrands voelt zich vanaf zijn jeugd minderwaardig en lijdt daardoor aan depressies. Als hij na een heftige tijd zijn vrouw ontmoet, lijkt het leven hem weer toe te lachen. Ze trouwen en krijgen twee kinderen. Maar dan gebeurt er iets waardoor hij terugvalt in zijn destructieve cirkel.

Deel:

Koen heeft een moeizame jeugd en voelt zich anders dan de rest. Als tiener wordt Koen steeds depressiever. Die pijn verdooft hij met alcohol. Koen gaat geloven dat zijn leven voorbestemd is om slecht af te lopen. Hij zoekt wanhopig naar oplossingen in het duistere en occulte hoeken.

Voorspoedig

Als Koen na verloop van tijd zijn vrouw ontmoet, neemt zijn leven een positieve wending. Alles loopt op rolletjes en hij doet zijn best om een goede vader en partner te zijn. Zelfs op zijn werk lopen de zaken voorspoedig. Het verleden lijkt hij achter zich te laten als hij zelfs tot het geloof komt.

Wanhopig

Toch staat Koen in januari 2020 dronken op het dak van zijn huis. “Allerlei duistere gedachten gingen door mijn hoofd,” vertelt Koen. “Ik dacht: hier houdt het leven op, dit is de laatste dag van mijn bestaan.” Zijn huis wordt omringd door familie, vrienden, de pers en hulpdiensten. Iedereen houdt de adem in. Koen staat op het dak, klaar om te springen. Wat is er gebeurd? En hoe loopt dit af?

Heb je suïcidale klachten of ken je iemand in je omgeving? Praat er anoniem en vertrouwelijk over met de hulpverleners van 113 via de telefoon of chat. Bel gratis: 0800-0113 of chat via 113.nl

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Verandering,

 Zaterdag 4 november, 17.28 uur, NPO 2, of kijk de uitzending terug via NPO Start.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--