Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ik vertrek: de Italiaanse droom van de familie Mensing

Vrijdag, 20.30 uur, NPO 1

Deel:

Jean Paul en Rosalie Mensing zijn dol op Italië. Het land is dan ook hun vaste vakantiebestemming en ze dromen ervan om zich er te vestigen. In deze aflevering van Ik vertrek (AVROTROS) zien we hoe ze met hun twee kinderen naar het land emigreren. 

Het is de droom van Jean Paul (51) en Rosalie (33) om samen met hun kinderen Aras (8) en Isabella (2) naar Italië te emigreren. Ze eten het liefst elke dag pizza of pasta en als ze het land bezoeken, genieten ze van de Italiaanse atmosfeer en mentaliteit. In Ik vertrek zien we hoe groot de blijdschap is als de familie Mensing naar het mooie Umbrië verhuist. 

Na aankomst in het mooie Umbrië kampen Jean Paul en Rosalie met tegenslagen

Hier hebben Jean Paul en Rosalie Mensing een vervallen pand met een flink stuk grond gekocht. In drie maanden willen ze er vier appartementen opknappen. Ook liefhebbers van ‘glamping’ – luxe kamperen – zijn er straks welkom. Helaas zien we vanavond in Ik vertrek dat de nieuwkomers al snel met de eerste tegenslagen kampen.

'Optimisme komt van pas'

De gas- en elektriciteitsinstallatie werken niet goed, het dak lekt en de pomp van het zwembad is kapot. Het kost tienduizenden euro's om dit te repareren en dat geld hebben ze niet. Gelukkig is het echtpaar Mensing reuze flexibel, voor geen gat te vangen en optimistisch. Jean Paul en Rosalie zetten alles op alles om hun droom alsnog te verwezenlijken. 

Ik vertrek: Familie Mensing emigreert naar Italië

De reportageserie Ik vertrek volgt Nederlandse gezinnen die zich in het buitenland vestigen. De kijker ziet hoe ze aankomen op de plaats van bestemming, maar ook hoe ze daar tegenslagen moeten overwinnen. In deze aflevering emigreren Jean Paul en Rosalie Mensing met hun kinderen naar het Italiaanse Umbrië. 

Vrijdag 4 december, 20.30 uur, NPO 1

Beeld: AVROTROS

Kijk 'Ik vertrek' hier terug

--:--