Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ik Vertrek: nieuw leven voor Carlos en Colinda in Spanje

Stel ontvlucht 'regelzucht'; dinsdag, 20.35 uur, NPO 1

Deel:

Huisschilder Carlos (48) en taxichauffeur Colinda (52) kiezen voor een nieuw bestaan in het buitenland. Ze zijn de regelzucht in Nederland namelijk beu. Vanavond zien we in Ik Vertrek (AVROTROS) hoe het stel naar Spanje emigreert. Hier willen ze een bed and breakfast beginnen, maar ze moeten eerst de nodige tegenslagen overwinnen. 

Hoewel Carlos en Colinda dol zijn op de Brabantse gezelligheid, in hun woonplaats Breda, staat de Nederlandse betutteling ze steeds meer tegen. Daarom zijn ze van plan om in de Spaanse badplaats Bellreguard een bed and breakfast te beginnen. Maar in deze aflevering van Ik Vertrek blijkt dat het stel ook hier last heeft van regels.

Na zes maanden blijkt dat Carlos en Colinda geen bouwvergunning nodig hebben

Zo wachten Carlos en Colinda lang op de bouwvergunning om een vervallen herenhuis op te knappen. Ze hebben het voor 65.000 euro gekocht, maar wanneer kan de verbouwing eindelijk beginnen? Helaas ontdekken ze pas na zes maanden dat ze die vergunning helemaal niet nodig hebben.

Politie legt verbouwing in Bellreguard stil

De Brabanders nemen een aannemer in de arm en stort zich alsnog vol goede moed op de verbouwing. Maar na drie weken staat de politie voor de deur van het herenhuis in Bellreguard en wordt  de bouw direct stilgelegd. Carlos en Colinda snappen niks van deze regels en bemoeienis. Ook vinden ze het vreemd dat de bouwers ineens in geen velden of wegen te bekennen zijn. 

Ik Vertrek: Carlos en Colinda (Spanje)

De reportageserie Ik vertrek volgt Nederlandse gezinnen die zich in het buitenland vestigen. De kijker ziet hoe ze aankomen op de plaats van bestemming, maar ook hoe ze daar tegenslagen moeten overwinnen. In deze aflevering emigreren Carlos en Colinda uit Breda naar de Spaanse kustplaats Bellreguard. 

Dinsdag 9 februari, 20.35 uur, NPO 1

Kijk 'Ik Vertrek' hier terug

--:--