Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Ik was van plan mijn vader neer te steken'

Herman Haan in 'De Verandering'

Mirjam Bouwman ontmoet in 'De Verandering' mensen die vertellen over een levensveranderende gebeurtenis waarin het geloof een belangrijke rol speelde. Dat geldt zeker voor Herman Haan.

Deel:

Herman groeit op in een gezin met veel ruzie. Hij krijgt van zijn gewelddadige vader niet de erkenning die hij wil. Ook zijn moeder moet het vaak ontgelden. In zijn woede daarover probeert Herman op 12-jarige leeftijd het huis in brand te steken. Deze poging mislukt. Maar de woede blijft, en Herman grijpt naar de drank in een poging alle ellende te vergeten.

Later begint hij ook drugs te gebruiken en belandt hij op het criminele pad. Als hij op een dag thuiskomt, treft hij zijn moeder bloedend en bewusteloos aan. Woedend rent Herman naar de keuken, waar hij een groot vleesmes pakt, vastbesloten om zijn vader te lijf te gaan.

Zijn vader is te sterk voor hem, en na een vechtpartij ligt Herman bewusteloos op de grond. Herman besluit zijn toch al waardeloze leven nog meer kapot te maken. Maar dan zorgt een bijzondere ontmoeting voor een wending in zijn leven.

Kijk hier de uitzending terug op NPO Start

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

'De Verandering'

Zaterdag 14 mei, 18:35 uur, NPO

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--