Ga naar submenu Ga naar zoekveld

In His Image volgt ouders die een kleinkind van hun overleden zoon wensen

Eva

24 november 2020 | Leestijd 1 min

2doc: In His Image
2doc: In His Image

Filmmaker Tami Ravid volgt in de EOdoc ‘In His Image’, ouders die een kleinkind van hun overleden zoon wensen. Bij gebrek aan wetgeving staat het Israëlische leger deze families toe om sperma uit het lichaam van hun overleden zonen te halen en dit te gebruiken om nakomelingen te creëren.

Tami Ravid las in 2007 een artikel waarin stond dat ouders het sperma van hun zoon hadden bewaard en daar een kleinkind van wilden ‘maken’. “Deze ouders begonnen een rechtszaak tegen de staat, maar ik dacht toen dat zij dat nooit zouden winnen” geeft Tami toe. “Ik kon mij niet voorstellen dat iemand toestemming zou geven om een kleinkind te krijgen van een overleden zoon. Ik heb het artikel uitgeknipt en bewaard, met in mijn achterhoofd de gedachte dat dit een mooi onderwerp voor een film zou kunnen zijn.”

Jaren later, wanneer Tami voor een ander project in Israël is, stuit zij op een site met verhalen van verschillende ouders die vertellen dat zij kleinkinderen kregen, nadat hun zonen overleden waren. “Het verbaasde mij enorm dat het deze ouders was gelukt om sperma uit het dode lichaam van hun zonen te halen en daar kleinkinderen van te krijgen. Ik kwam erachter dat dit in Israël inmiddels legaal is.”

Lees verder bij Eva

Klik hier

Lees verder bij Eva

Filmmaker Tami Ravid volgt in de EOdoc ‘In His Image’, ouders die een kleinkind van hun overleden zoon wensen...