Ga naar submenu Ga naar zoekveld

InSalvation brengt eerste Nederlandstalige album uit

'God blijft ons houvast in deze tijden van crisis'

“We kijken allemaal uit naar een betere tijd. De wereld verkeert in crisis, maar God gelukkig niet.” Om deze boodschap vorm te geven, brengt InSalvation eind februari het album Verwacht uit. Het is de eerste volledig Nederlandstalige plaat van de band, die zich richt op christenen in heel Europa en daarom met name Engelstalige liedjes vertolkt.

Deel:

Zanger Jafeth Bekx vertelt dat er al langere tijd plannen waren voor deze primeur, maar het idee kwam door de coronacrisis in een stroomversnelling terecht. “Van de dertig concerten die na het uitkomen van ons album Exodus gepland stonden voor onze tour, gingen er uiteindelijk maar vier door. We besloten van de daaropvolgende periode gebruik te maken door zeven liedjes van de albums Neon en Exodus te vertalen en op te nemen. Natuurlijk staat ons bekendste lied ‘Vul dit huis met Uw glorie’, van origine al een Nederlandstalig lied, er ook op.”

‘Uw liefde is mijn houvast’

Bij wijze van voorproefje bracht InSalvation alvast de single ‘Uw liefde is mijn houvast’ uit. De bandleden wilden daarmee oorspronkelijk woorden geven aan de missie van kindsponsororganisatie Compassion, waar InSalvation al jaren ambassadeur van is. Maar de huidige omstandigheden brengen de tekst volgens Jafeth nog dichterbij.

Lees ook: Jafeth & Sifra Bekx lanceren platform voor muziek tijdens uitvaart
Lees ook: Jafeth & Sifra Bekx lanceren platform voor muziek tijdens uitvaart

“Het is een verhaal rond kinderen die opgroeien in armoede en dagelijks met beperkingen en crisis te maken hebben,” legt hij uit. “Sinds de coronapandemie is het leven voor veel mensen ook beperkter geworden. Het lied krijgt daardoor een heel andere lading voor de Nederlandse luisteraar. God blijft ons houvast in deze tijd van crisis; die boodschap willen we ook laten doorklinken op de rest van het album. We hopen dat de liedjes daardoor als krachtbron en houvast zullen fungeren. Persoonlijk ken ik ook genoeg momenten dat ik helemaal klaar ben met de coronasituatie, maar het schrijven en zingen van een bemoedigend lied geeft ook mijzelf hoop.”

Als nieuw

Hoewel het om vertalingen gaat van oudere InSalvation-nummers, vertrouwt Jafeth erop dat het album voor veel mensen als nieuw zal aanvoelen – en niet alleen omdat de liedjes in het Nederlands worden gezongen. “We wachten allemaal op de komst van een nieuwe morgen, waarop we weer gewoon ons leven kunnen leiden. Als band zien wij uit naar het moment dat we weer kunnen optreden. Nummers komen het meest tot leven als je ze live kunt spelen; die kans hebben we na het uitbrengen van ons vorige album nauwelijks gehad. Wanneer dat zal zijn, weet ik niet. Maar we hebben hoop én verwachting.”

Luister de single 'Uw liefde is mijn houvast'

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het album ‘Verwacht’ is vanaf 26 februari te beluisteren via de bekende streamingdiensten.

Redactie: Lukas ten Napel

--:--