Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Interieurontwerpster Marije Develing geeft stylingtips voor een low budget interieur

‘Mooie dingen hoeven niet duur te zijn’

Marije Develing zei de financiële wereld gedag om haar passie voor interieur en styling te volgen. Ze geeft interieuradvies, doet de styling en het ontwerp. En ze deelt graag haar kennis met anderen door haar Instagram en haar blog. Daarom besloot Eva haar een aantal prangende vragen te stellen over het maken van een mooi low budget interieur.

Deel:

Wat is belangrijk voor een mooi low budget interieur?

Marije: “Ik begin altijd met kijken wie de bewoners zijn. Sluit wie zij zijn aan bij hun interieur? Neem mensen die van koken houden en een kleine keuken hebben en dromen van een woonkeuken. Dan ga ik op zoek naar een manier om die keuken ruimer te maken. Ik probeer te zoeken naar kleine veranderingen die het huis verbeteren. Mensen zijn zo gewend aan hun eigen interieur dat ze zelf vaak niet meer verder kunnen denken dan hoe het nu staat. Dan vind ik het zo fijn om iemands huis weer gezellig te maken. Dat mensen weer plezier hebben om thuis te komen.”

Stel je hebt niet zoveel geld, maar wil ook zo’n luxe interieur. Hoe pak je dat aan?

“Mooie dingen hoeven niet duur te zijn, maar je moet wel een beetje creatief zijn. Rommelmarkten en kringloopwinkels zijn hele leuke adressen om mooie spullen te vinden. Wat heel belangrijk is, is dat je goed nadenkt over wat je koopt en dat je een plan maakt voor je interieur. Je kunt bijvoorbeeld eerst een collage maken van de plaatjes die je mooi vindt. Of vraag een vriendin of familielid die goed is in styling om hulp, in plaats van een professional. Dat scheelt ook weer geld.”

Waar moet je op letten bij het veranderen van je interieur?

“Wat ik heel belangrijk vind is dat de spullen in een ruimte goed uitkomen. Als je met een tijdloze basis start, kan je in accessoires meer uitpakken en wisselen. Dan heb je ook veel meer aan de meubels die je koopt en gaan ze langer mee. Het goed indelen van de ruimte is wel een kunst, dus probeer daar creatief in te zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een ronde tafel in plaats van een rechte. Of kies één groot meubel in plaats van allemaal losse stoelen, dat geeft rust en daar heb je veel meer aan op lange termijn.”

Hoe houd je je huis mooi en netjes?

“Bergruimte is echt prioriteit nummer één als je het niet rommelig wilt hebben. Van rommel wordt iedereen onrustig. Je hebt ruimte nodig, deuren om spullen achter weg te werken. Neem ook de tijd om bewust je spullen goed te ordenen en uit te zoeken. Ik werk vanuit huis en ruim aan het eind van de dag mijn werkkamer op. Dat geeft rust in je hoofd. Niet alle spullen hoeven zichtbaar te zijn, liever niet zelfs.”

Ken jij leuke adresjes waar je goedkoop meubels/woonaccessoires kunt kopen?

“Ik ben heel erg van de Kwantum. Veel mensen weten niet dat ze heel hip zijn en absoluut niet duur. En aan het einde van een collectie hebben ze vaak extra goedkopere prijzen. Daarnaast de Jysk. De winkel heeft niet echt een gezellige uitstraling, maar ze hebben veel mooie en betaalbare Scandinavische items. Verder ben ik ook erg enthousiast over de banken van IKEA. Ze zijn niet duur en zijn kwalitatief erg goed. Extra hoezen zijn voor weinig te koop zodat je van stof kunt wisselen. Wist je dat er ook een kringloopapp bestaat? Daarmee zie je in een oogopslag wat voor kringloopwinkels en tweedehandswinkels er in je buurt zitten. Allemaal goede winkels om je low budget interieur te stylen.”

Hoe zorg je voor eenheid in je huis?

 “Eenheid ontstaat als je een goed plan hebt. Je wil niet van alles door elkaar in je huis hebben staan. Van veel prullaria wordt de chaos alleen maar groter. Dus start met zo’n collage, maak een keer een schetsje met wat waar komt te staan. Werk daarnaast in groepjes accessoires. Door groepjes decoratie te maken en het niet zomaar overal neer te zetten wordt het wat rustiger. Er zijn online ook veel video’s en blogs die je hiermee hulp kunnen geven!”

Drie tips van Marije om je huis meteen mee op te vrolijken:

Low budget interieur
  1. “Bloemen en planten: kamerplanten zijn weer helemaal hip. Een aantal planten doet zoveel, het maakt zoveel gezellig. En iedereen wordt vrolijk van bloemen. Zet bijvoorbeeld eens een vaas met bloemen in de keuken. Op lange termijn heb je wel meer aan planten. Die gaan langer mee en daar kun je alle kanten mee op.
  2. Kussens: ik heb er veel te veel omdat ik ze altijd zo leuk vind. Je kunt er veel mee wisselen. Kies bijvoorbeeld voor het najaar eens nieuwe kussenhoezen. Je kunt ook zelf kussenhoezen maken. Je frist daar de boel meteen weer mee op. Als je wisselt, leg ze dan op kleur in de kast zodat je makkelijk kunt veranderen.
  3. Wandaankleding: hang iets wat moois aan de wanden. Een schilderij of een mooie print. Veel mensen durven niets op te hangen, maar kale muren geven zo weinig sfeer. Posters komen ook weer helemaal terug. Koop een paar wissellijsten en wissel daarin met leuke posters. Zo maak je je inrichting ook heel persoonlijk en kun je laten zien waar je van houdt."

Meer advies nodig? Marije deelt leuke tips en haar passie voor wonen op haar blog.

Fotograaf: Sushilla.nl

Verder lezen: 10 originele dingen om een abonnement op te nemen

Geschreven door

Eva Celine Prins

--:--