Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Interview met Harry en Meghan bij Oprah Winfrey

Blog van Blauw Bloed presentator Jeroen Snel

In Amerika wordt op zondag, een dag na onze uitzending, een interview uitgezonden dat de bekende interviewer Oprah Winfrey onlangs hield met Harry en Meghan. Op dinsdag 9 maart om 20.30 uur is het twee uur durende interview te zien op Net5.

Deel:

Het interview is al opgenomen, ik vermoed bij Harry en Meghan thuis in Californië. In het eerste deel praat Oprah alleen met Meghan, in het tweede deel schuift Harry aan bij het gesprek. Het interview gaat over hun huwelijk, het leven als royal, hun liefdadigheidswerk, omgaan met extreme media-aandacht en het moederschap. Meghan is op dit moment in verwachting van hun tweede kindje.

Wat dit interview opmerkelijk maakt, is dat het is opgenomen voordat wereldkundig werd dat zij definitief niet terugkeren als actieve leden van het Britse Koninklijk Huis. Oprah wist dit dus voordat de rest van de wereld het wist, want ze hebben het erover gehad in het interview.

Toen Harry en Meghan een jaar geleden uit Engeland vertrokken, is afgesproken dat ze niet in het heetst van de strijd beslissingen zouden nemen. Nu, een jaar later, zegt het stel: ‘Wij blijven hier, maar wat ons betreft hoeven we nog geen afstand te doen van onze eretitels en mogelijke taken.’ Maar koningin Elizabeth vond: ‘Het is het een of het ander. Of je komt terug en je hebt hier je taken, of je blijft daar en dan snijden we de lijn voorgoed door.’ Waarop Harry en Meghan kozen voor Amerika.

Dat is pijnlijk voor de Britse koninklijke familie, want Harry en Meghan zijn populair in Engeland – al neemt dat nu flink af – en droegen daarmee bij aan de populariteit van de Britse monarchie an sich. Het schijnt dat prins William, Harry’s oudere broer, verdrietig is over deze keuze. Zijn vrouw Catherine en hij moeten de boel nu draaiende houden en omgaan met de pers in Engeland, terwijl Harry en Meghan ‘weglopen’. Maar goed, dat is een verhaal op zich.

In ieder geval ben ik benieuwd naar het interview en zodra het kan, laten we hier uiteraard fragmenten van zien in Blauw Bloed. Misschien deze zaterdag al, en anders zeker op 13 maart.

Blauw Bloed

Zaterdag 7 maart, 19.50 uur, NPO2

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Jeroen Snel

--:--