Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jakob Oudhof: 'Onrust beheerste mijn leven'

'De Verandering', zaterdag 21 januari 17.30 uur, NPO 2

Jakob Oudhof groeit op in een Turks-Nederlands gezin. Geloof speelt bij zijn opvoeding geen enkele rol. Jakob zelf is wel zeer geïnteresseerd in zingeving en spiritualiteit en al jong gaat hij op zoek naar de zin van het leven.

Deel:

Jakob verdiept zich in het boeddhisme, het taoïsme en in de islam. Hij doet mee aan de ramadan en houdt zich veel bezig met boeddhistische meditaties. “Ik was enorm aan het streven en strijden, maar omdat het me niet echt veranderde, begon ik wanhopig te worden.”

Jakob zoekt zijn heil niet meer alleen zingeving in religies, maar ook in sport. Hij is een fanatiek basketbalspeler, maar door een knieblessure moet Jakob zijn basketbalcarrière opgeven. Hij komt thuis te zitten maar vindt nog steeds niet de rust waar hij zo naar op zoek is. Jakob: “Ik was zelfs bang in het donker en ik dacht dat ik geesten zag. Ik was zo angstig dat ik net zo lang tv keek totdat ik in slaap viel.”

Hij krijgt last van stress, angst en zijn onrustige gevoelens verergeren. “Elke keer als ik het in religies zocht, voelde ik me rusteloos en niet dichter bij God.”
Vindt Jakob uiteindelijk de zin van het leven en de rust waar hij zo hard naar op zoek is?

De Verandering

Zaterdag 21 januari 17:30 uur, NPO 2

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--